Mets stengt på ubestemt tid

Restauranten Mets i Fredrikstad er stengt på ubestemt tid.

- Vi jobber med å finne løsninger. Men inntil vi kommer i mål har vi valgt å holde restauranten lukket, sier eier og styreleder Geir Nilsen.
 
Mets Cafe stengte plutselig dørene i forrige uke. Nå er alle de ansatte permittert. Det gjelder nærmere 30 ansatte som utgjør tilsammen 22 årsverk.
 
- Jeg har fått massevis av spørsmål om hvorfor Mets ikke holder åpent. Ryktene om konkurs går for fullt. Men verken vi eller andre har slått virksomheten konkurs, sier Nilsen til Demokraten.
 
Tidligere i uken sa han at årsaken til stengingen var at man ønsket å se på forskjellige muligheter for oppussing av lokalene. I går sa han at han i lang tid hadde forsøkt å selge Mets.
 
Nesten avtale
- For en tid tilbake hadde vi en avtale nesten i boks. Men på grunn av kommunens nye skjenketider trakk vedkommende interessent seg like før kontrakten skulle signeres, sier Nilsen.
 
Han vil ikke oppgi navnet på den mulige kjøperen.
 
Eierselskapet La Compagnie har store økonomiske problemer.
 
- Jeg kan bekrefte at økonomien i eierselskapet har vært vanskelig en tid. Men for Mets sin del hadde vi oversludd det siste året, sier Nilsen.
 
Rågiver for Buddha
De siste dagene har Nilsen også vært involvert i oppstarten av Buddha. Restauranten som ifølge Fredrikstad Blad og skjenkekonsulent Tom B. Johansen mangler alle nødvendige tillatelser og bevillinger.
 
-For meg er det viktig å understreke at jeg ikke har eiereinteresser i Buddha, jeg har kun hjulpet min gode venn Erlend Bjørkelo med å komme i gang. Kall meg gjerne en rådgiver, sier Nilsen.
 
- Det er kun misforståelser som har ført til at de riktige formalitetene ikke var i orden fra første stund, hevder Geir Nilsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen