Mets stengt på ubestemt tid

Restauranten Mets i Fredrikstad er stengt på ubestemt tid.
Redaksjonen
19 September 2008 - 14:35

- Vi jobber med å finne løsninger. Men inntil vi kommer i mål har vi valgt å holde restauranten lukket, sier eier og styreleder Geir Nilsen.
 
Mets Cafe stengte plutselig dørene i forrige uke. Nå er alle de ansatte permittert. Det gjelder nærmere 30 ansatte som utgjør tilsammen 22 årsverk.
 
- Jeg har fått massevis av spørsmål om hvorfor Mets ikke holder åpent. Ryktene om konkurs går for fullt. Men verken vi eller andre har slått virksomheten konkurs, sier Nilsen til Demokraten.
 
Tidligere i uken sa han at årsaken til stengingen var at man ønsket å se på forskjellige muligheter for oppussing av lokalene. I går sa han at han i lang tid hadde forsøkt å selge Mets.
 
Nesten avtale
- For en tid tilbake hadde vi en avtale nesten i boks. Men på grunn av kommunens nye skjenketider trakk vedkommende interessent seg like før kontrakten skulle signeres, sier Nilsen.
 
Han vil ikke oppgi navnet på den mulige kjøperen.
 
Eierselskapet La Compagnie har store økonomiske problemer.
 
- Jeg kan bekrefte at økonomien i eierselskapet har vært vanskelig en tid. Men for Mets sin del hadde vi oversludd det siste året, sier Nilsen.
 
Rågiver for Buddha
De siste dagene har Nilsen også vært involvert i oppstarten av Buddha. Restauranten som ifølge Fredrikstad Blad og skjenkekonsulent Tom B. Johansen mangler alle nødvendige tillatelser og bevillinger.
 
-For meg er det viktig å understreke at jeg ikke har eiereinteresser i Buddha, jeg har kun hjulpet min gode venn Erlend Bjørkelo med å komme i gang. Kall meg gjerne en rådgiver, sier Nilsen.
 
- Det er kun misforståelser som har ført til at de riktige formalitetene ikke var i orden fra første stund, hevder Geir Nilsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her