Michel Laroche solgt

Michel Laroche får nærmare en halv milliard kroner for sitt vinimperium.

Den ledende Languedoc-produsenten og négocianten Jeanjean har kjøpt majoriteten av aksjene i det Burgund-baserte vinhuset Michel Laroche. Det skriver www.wownews.se .

Laroche som har vært til salgs en stund, kunngjorde nylig oppkjøpet som innbefatter Domaine Laroche i Chablis, Mas de la Chevalière i Languedoc, Vino Punto Alto i Chile og Estate l'Avenir i Sydafrika.

Oppkjøpet innebærer at Jeanjean nå råder over 1.450 hektar vingårder, hvilket gjør dem til et av Frankrikes største vinhus med en omsetning på drøyt 4 milliarder kroner.

Michel Laroche har fått nesten en halv milliard for sitt imperium, og kommer til å fortsette som direktør for selskapet, samt beholde 12,7 prosent av aksjene.

− Operasjonen er gjennomført av to, for det franske vinmarkedet, meget kjente familier. Det betyr en kraftig verdiøkning for alle aksjonærene, kunder og ansatte. Det garanterer også kontinuitet og visjoner som er nødvendige for å bygge opp en fransk vingruppe som alle må regne med de neste 10 årene, sier Bernard Jeanjean, som er styreleder i selskapet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen