Miljøvennlig hotell

Rezidor blir det første hotellselskapet i verden som tilbyr gjester å nøytralisere utslippet av karbondioksid (CO2) under hotelloppholdet.
Redaksjonen
12 Februar 2007 - 13:00

Betalingen for dette skal skje i form av bonuspoeng.
 
Rezidor har inngått en avtale med CarbonNeutral Company. Dette er et konsulentselskap som jobber med spørsmål knyttet til klima og utslipp av karbondioksid.
 
Avtalen innebærer at medlemmene i Rezidors lojalitetsprogram kan bytte bonuspoeng mot nøytralisering av karbondioksid. Det er gratis for gjestene å registrere seg i selskapets lojalitetsprogram.

En overnatting på et Radisson SAS-hotell gir i snitt 3000 poeng. Ved å innløse 2000 av disse poengene kompenserer hotellgjestene for cirka 270 kg karbondioksid, som tilsvarer ett til to hotellopphold, inkludert reise til og fra med bil.
Fornybart
I Norge kjøper Rezidor miljøsertifisert kraft fra Troms Kraft. Det betyr kort sagt at all kraft kommer fra fornybare energikilder. Det gir ingen utslipp av klimagassen CO2 eller radioaktive stoffer og sparer miljøet for 20.000-25.000 tonn CO2 hvert år.

The CarbonNeutral Company har målt utslippet av drivhusgasser som følge av Rezidors hotellvirksomhet. Utslippene vil bli balansert ved å formidle penger til prosjekter som reduserer utslippene av CO2. Blant disse prosjektene er vindkraftinitiativ i India, energieffektivisering på Jamaica og metanrenseprosjekter i USA.

Energiprogram
For å minimere innvirkningen på global oppvarming, innførte Rezidor et energiprogram i 2001. Dette inkluderer blant annet kvartalsvis måling og rapportering av energiforbruk på de enkelte hotellene og på hotellene samlet. I 2006 ble energiforbruket per kvadratmeter redusert med åtte prosent sammenlignet med 2005.

Dessuten har over 70 prosent av alle Rezidor-hotellene installert energieffektiv belysning.

Noen av hotellene har også installert solpaneler og andre fornybare energiløsninger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her