Miljøvennlig hotell

Rezidor blir det første hotellselskapet i verden som tilbyr gjester å nøytralisere utslippet av karbondioksid (CO2) under hotelloppholdet.
Redaksjonen
12 Februar 2007 - 13:00

Betalingen for dette skal skje i form av bonuspoeng.
 
Rezidor har inngått en avtale med CarbonNeutral Company. Dette er et konsulentselskap som jobber med spørsmål knyttet til klima og utslipp av karbondioksid.
 
Avtalen innebærer at medlemmene i Rezidors lojalitetsprogram kan bytte bonuspoeng mot nøytralisering av karbondioksid. Det er gratis for gjestene å registrere seg i selskapets lojalitetsprogram.

En overnatting på et Radisson SAS-hotell gir i snitt 3000 poeng. Ved å innløse 2000 av disse poengene kompenserer hotellgjestene for cirka 270 kg karbondioksid, som tilsvarer ett til to hotellopphold, inkludert reise til og fra med bil.
Fornybart
I Norge kjøper Rezidor miljøsertifisert kraft fra Troms Kraft. Det betyr kort sagt at all kraft kommer fra fornybare energikilder. Det gir ingen utslipp av klimagassen CO2 eller radioaktive stoffer og sparer miljøet for 20.000-25.000 tonn CO2 hvert år.

The CarbonNeutral Company har målt utslippet av drivhusgasser som følge av Rezidors hotellvirksomhet. Utslippene vil bli balansert ved å formidle penger til prosjekter som reduserer utslippene av CO2. Blant disse prosjektene er vindkraftinitiativ i India, energieffektivisering på Jamaica og metanrenseprosjekter i USA.

Energiprogram
For å minimere innvirkningen på global oppvarming, innførte Rezidor et energiprogram i 2001. Dette inkluderer blant annet kvartalsvis måling og rapportering av energiforbruk på de enkelte hotellene og på hotellene samlet. I 2006 ble energiforbruket per kvadratmeter redusert med åtte prosent sammenlignet med 2005.

Dessuten har over 70 prosent av alle Rezidor-hotellene installert energieffektiv belysning.

Noen av hotellene har også installert solpaneler og andre fornybare energiløsninger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her