Minner om Toscana

Denne kraftige suppen stammer fra det eminente og genuint toscanske kjøkkenet på Castello Banfi hvor en gjeng vinkelnere var gjester under fjorårets studietur. Nedtegnet av Svein T. Sandvold.
Aase E. Jacobsen
13 Mars 2001 - 13:46

ZUPPA DE PANE

6-8 porsjoner

2 eller 3 blad frisk salvie
1 eller 2 fedd frisk hvitløk
2 eller 3 mellomstore løk
8 mellomstore gulrøtter
½ mellomstor sellerirot
2 medium squash
250 g ren frisk spinat og 250 g hodekål
1 liter grønnsakskraft eller hønsekraft/buljongterninger
1 kg brune bønner
800 g tomater
Extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Bløtlegg bønnene i rikelig vann over natten. Neste dag kokes bønnene i vann som dekker, sammen med en halv spiseskje salt, salvien og hvitløken i 1 til 11/2 time.
Kutt løk, selleri og gulrøtter, fres i olje i 10 - 15 minutter. Tilsett squash og kraften og bring det opp til kokepunktet. Tilsett så spinat, hodekål, tomater og la det småkoke i ca, 1 time. Når bønnene er kokt, tilsettes de i suppen sammen med det kokende vannet, smak til med salt og pepper. Så skal suppen trekke på kokepunktet i ca,. en time, rør innimellom slik at den ikke fester seg i gryten.
Serveres med brød (en dag gammelt toskansk brød), gjerne hjemmelaget ciabatta, som garneres med løk og extra vergine olivenolje.

Vinforslag: Rosso di Montalcino 1998 Castello Banfi Toscana Italia KK166298 EQ kr 152,97
Flott fruktig duft med nydelig kirsebær- og fatpreg.  God saftig smak, fin rikdom og balanse, behagelig og godt integrert fatpreg i finishen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her