Moestue fikk første tilslag

Sikret seg burgundgodbiter på Hospices de Beaune-auksjonen.
Redaksjonen
30 November 2010 - 17:44

På forhånd var det stor usikkerhet knyttet til hvor stor prisøkningen på auksjonen av burgundvinene under årets auksjon på Hospices de Beaune ville bli.

Auksjonshuset Christies hadde gjort flere pr-framstøt mot det kinesiske markedet, og Burgund-eksperten Jasper Morris MW (Berry Bros) var redd for at kinesere kunne drive prisene opp med 30 til 50 prosent over fjorårets, skriver Christopher Moestue i Mosteue Grape Selections i en pressemelding.

Den norske vinimportøren satte standarden for kvelden, da Moestue fikk tilslaget på den første lotten, Beaune 1er Cru Cuvée les Dames Hospitalières, for 4.500 euro per fat (3 fat innkjøpt). Resten av fatene gikk for samme pris eller høyere. Sammenlignet med fjoråret var dette en høy pris, hvor enkelte fat av denne cuvéen gikk for overraskende lave priser, ned til kun 3000 euro.

- I 2008 var 4000 euro den vanligste prisen. Dette viser kompleksiteten ved kjøp av første lott, sier Christopher Moestue.

- Prisene steg ikke like mye som fryktet. Kineserne har ennå ikke fått smaken på vinkjøp hvor flaskene ikke leveres med en gang, sier han.

Fasit for auksjonen ble at rød- og hvitvinsprisene gjennomsnittlig steg henholdsvis 12,6 prosent og 15,7 prosent.

Auksjonen Hospices de Beaune holdes hver tredje søndag i november og er verdens eldste veldedighetsauksjon. Cirka 10 prosent av vinene som ble auksjonert bort, gikk til kinesiske kunder. Amerikanerne, vanligvis store kunder, kjøpte bare 1,6 prosent av årets avling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her