Mot slutten i WorldSkills

- Konkurranser blant yrkesutøvere er enormt viktig for rekrutteringen til yrkesfagene. Det sier Kjell Grue, direktør i WorldSkills Norway og direktør i NHO.
Redaksjonen
19 November 2007 - 11:00

Han har besøkt årets Yrkes-VM i Japan og er imponert over nivået og den innsatsviljen som legges til grunn for deltakelsen.
 
- Her settes norsk breddekompetanse på prøve mot deltakere som kanskje har trent spisskompetanse i flere år spesielt for denne konkurransen. I mange land er det forbundet med meget stor prestisje å gå til topps i yrkes-VM. Også i Norge bør deltakerne kunne regne med å bli betraktet som attraktive, sier han i en pressemelding.
 
Nyttig
- Vi har ikke ressurser eller interesse av å dyrke fram deltakere over flere år slik enkelte land gjør. Men deltakelsen er veldig nyttig for å måle det norske toppnivået mot resten av verden. Jeg ser i spenning fram mot premieutdelingen onsdag.
 
- Vi har et utmerket yrkeslandslag. De representerer det beste fagene kan oppdrive i denne aldersgruppen, sier Grue.
 
- Med stadig sterkere internasjonal konkurranse i en verden med et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked er det viktig å kunne måle denne kvaliteten mot nivået i andre land, sier han.
 
 
Undervurdert
- Fagopplæring er undervurdert i Norge. Men denne kompetansen er meget viktig for at Norge skal være et konkurransedyktig land også i framtiden. Vi har et stort behov for dyktige yrkesutøvere i alle fag. Konkurranser som yrkes-NM og yrkes-VM er med på å sette fokus på dette, mener Grue.
 
Viktig
- Konkurranser i yrkesfag er viktige både for å dyrke fram bredere interesse og spisskompetanse innen spesielle sektorer. Likevel må vi beholde bredden i fagopplæringen slik at arbeidskraften er fleksibel og kan takle omstillinger i arbeidsmarkedet.
 
- Jeg har sett alle våre deltakere i aksjon og jeg er meget imponert over det jeg har sett. Selv om ikke alle kan gå til topps, har jeg sett en innsatsvilje det står respekt av, sier Kjell Grue.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her