Mot slutten i WorldSkills

- Konkurranser blant yrkesutøvere er enormt viktig for rekrutteringen til yrkesfagene. Det sier Kjell Grue, direktør i WorldSkills Norway og direktør i NHO.

Han har besøkt årets Yrkes-VM i Japan og er imponert over nivået og den innsatsviljen som legges til grunn for deltakelsen.
 
- Her settes norsk breddekompetanse på prøve mot deltakere som kanskje har trent spisskompetanse i flere år spesielt for denne konkurransen. I mange land er det forbundet med meget stor prestisje å gå til topps i yrkes-VM. Også i Norge bør deltakerne kunne regne med å bli betraktet som attraktive, sier han i en pressemelding.
 
Nyttig
- Vi har ikke ressurser eller interesse av å dyrke fram deltakere over flere år slik enkelte land gjør. Men deltakelsen er veldig nyttig for å måle det norske toppnivået mot resten av verden. Jeg ser i spenning fram mot premieutdelingen onsdag.
 
- Vi har et utmerket yrkeslandslag. De representerer det beste fagene kan oppdrive i denne aldersgruppen, sier Grue.
 
- Med stadig sterkere internasjonal konkurranse i en verden med et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked er det viktig å kunne måle denne kvaliteten mot nivået i andre land, sier han.
 
 
Undervurdert
- Fagopplæring er undervurdert i Norge. Men denne kompetansen er meget viktig for at Norge skal være et konkurransedyktig land også i framtiden. Vi har et stort behov for dyktige yrkesutøvere i alle fag. Konkurranser som yrkes-NM og yrkes-VM er med på å sette fokus på dette, mener Grue.
 
Viktig
- Konkurranser i yrkesfag er viktige både for å dyrke fram bredere interesse og spisskompetanse innen spesielle sektorer. Likevel må vi beholde bredden i fagopplæringen slik at arbeidskraften er fleksibel og kan takle omstillinger i arbeidsmarkedet.
 
- Jeg har sett alle våre deltakere i aksjon og jeg er meget imponert over det jeg har sett. Selv om ikke alle kan gå til topps, har jeg sett en innsatsvilje det står respekt av, sier Kjell Grue.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen