Mot tyske priser på brennevin i Danmark

I en ny rapport om grensehandel som ble presentert av det danske Skatteministeriet i torsdag, anbefales det at avgiftene på brennevin reduseres med nærmere 50 norske kroner (45 DKR). Dette må ifølge rapporten gjøres for å redusere den enorme grensehandele
Redaksjonen
14 Mars 2002 - 01:00

I 2004 forsvinner den såkalte 24 - timers regelen i Danmark. Det betyr at danskene lovlig kan ta med seg hele 120 liter øl, 90 liter vin og 10 liter brennevin på handleturer i Tyskland. Dette gjør at de danske myndighetene frykter en enorm økning i grensehandelen hvis ikke de danske særavgiftene på brennevin reduseres betydelig.
 
- Grensehandelen til Tyskland gjør at danske myndigheter er nødt til å redusere sine alkoholavgifter. Det vil igjen få stor betydning for Sverige og Norge som allerede opplever en stor handelslekkasje til Danmark. Dette er en virkeligheten som også norske politikere må forholde seg til. Det er derfor viktig at regjeringen nå for alvor starter arbeidet med å tilpasse de norske alkoholavgiftene til nivået i våre naboland, sier Ivar Amundsen formann i Vin- og Brennevinsimportørenes Forening (VBF)
 
Rapporten viser at den danske grensehandelen med brennevin er i stor vekst og over 30 prosent av brennevinet som konsumeres i Danmark er nå kjøpt i Tyskland. Ved en avgiftsreduksjon håper det danske Skatteministeriet å stoppe denne utviklingen. En avgiftsreduksjon vil også medføre at den danske staten vil tjene gode penger på økt svensk og norsk grensehandel.
 
- En dansk avgiftsreduksjon på nærmere 50 kroner vil innebære at en flaske brennevin vil koste rundt 127 kroner i Danmark mens den koster rundt 218 kroner i Sverige og 280 kroner i Norge. Det er derfor grunn til å forvente en betydelig økning i grensehandelen med Danmark om ikke våre avgifter reduseres tilsvarende, sier Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her