Motstander kjemper for polet

Den gamle vinmonopolmotstanderen og FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kjemper for polet i Sandvika.

Polets beliggenhet i Sandvika har blitt en politisk sak. Nylig åpnet nemlig Skandinavias største kjøpesenter i form av det nye Sandvika Storsenter. Kundetilstrømmingen er så stor at det er det reneste parkeringskaos i området.
 
Flust med kunder
Storsenteret har flust med kunder. Dette gjør at flere butikker i Sandvika sentrum frykter for fremtiden. Og det er i dette området Vinmonopolet har utsalg.
 
Tanken på et sentrum uten vinmonopol plager mange.
 
Vil flytte
Enkelte politikere vil flytte utsalget til storsenteret, andre vil ha utsalg begge steder - og noen vil beholde utsalget i sentrum, slik at sentrum ikke blir "øde".
 
For det er en kjensgjerning at et utsalg trekker kunder.
 
Het debatt
Nå har den tidligere FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kastet seg inn i debatten. Noen husker ham kanskje som mannen som med EØS-avtalen i hånden utfordret Vinmonopolet ved å importere vin selv. Nå vil polmotstanderen beholde utsalget i Sandvika sentrum.
 
Åpent brev
I den anledning har han skrevet et åpent brev til ordfører Odd Reinsfelt. Her skriver Gundersen at utsalget må beholdes i det gamle sentrum. Ellers kan det rives og gjøres om til boligområde, mener han.
 
- Jeg er vel ikke så arg lenger. Det gamle vinmonopolet var jo nærmest som å gå inn på en politistasjon. Nå har forretningene en helt annen service. For en vinelsker som meg er det morsomt å gå på polet og møte fagfolk som gjerne rettleder og forteller, sier Gundersen til Budstikka.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen