Motstander kjemper for polet

Den gamle vinmonopolmotstanderen og FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kjemper for polet i Sandvika.
Redaksjonen
25 Oktober 2007 - 17:53

Polets beliggenhet i Sandvika har blitt en politisk sak. Nylig åpnet nemlig Skandinavias største kjøpesenter i form av det nye Sandvika Storsenter. Kundetilstrømmingen er så stor at det er det reneste parkeringskaos i området.
 
Flust med kunder
Storsenteret har flust med kunder. Dette gjør at flere butikker i Sandvika sentrum frykter for fremtiden. Og det er i dette området Vinmonopolet har utsalg.
 
Tanken på et sentrum uten vinmonopol plager mange.
 
Vil flytte
Enkelte politikere vil flytte utsalget til storsenteret, andre vil ha utsalg begge steder - og noen vil beholde utsalget i sentrum, slik at sentrum ikke blir "øde".
 
For det er en kjensgjerning at et utsalg trekker kunder.
 
Het debatt
Nå har den tidligere FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kastet seg inn i debatten. Noen husker ham kanskje som mannen som med EØS-avtalen i hånden utfordret Vinmonopolet ved å importere vin selv. Nå vil polmotstanderen beholde utsalget i Sandvika sentrum.
 
Åpent brev
I den anledning har han skrevet et åpent brev til ordfører Odd Reinsfelt. Her skriver Gundersen at utsalget må beholdes i det gamle sentrum. Ellers kan det rives og gjøres om til boligområde, mener han.
 
- Jeg er vel ikke så arg lenger. Det gamle vinmonopolet var jo nærmest som å gå inn på en politistasjon. Nå har forretningene en helt annen service. For en vinelsker som meg er det morsomt å gå på polet og møte fagfolk som gjerne rettleder og forteller, sier Gundersen til Budstikka.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her