Motstander kjemper for polet

Den gamle vinmonopolmotstanderen og FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kjemper for polet i Sandvika.
Redaksjonen
25 Oktober 2007 - 16:53

Polets beliggenhet i Sandvika har blitt en politisk sak. Nylig åpnet nemlig Skandinavias største kjøpesenter i form av det nye Sandvika Storsenter. Kundetilstrømmingen er så stor at det er det reneste parkeringskaos i området.
 
Flust med kunder
Storsenteret har flust med kunder. Dette gjør at flere butikker i Sandvika sentrum frykter for fremtiden. Og det er i dette området Vinmonopolet har utsalg.
 
Tanken på et sentrum uten vinmonopol plager mange.
 
Vil flytte
Enkelte politikere vil flytte utsalget til storsenteret, andre vil ha utsalg begge steder - og noen vil beholde utsalget i sentrum, slik at sentrum ikke blir "øde".
 
For det er en kjensgjerning at et utsalg trekker kunder.
 
Het debatt
Nå har den tidligere FrP-politikeren Fridtjof Frank Gundersen kastet seg inn i debatten. Noen husker ham kanskje som mannen som med EØS-avtalen i hånden utfordret Vinmonopolet ved å importere vin selv. Nå vil polmotstanderen beholde utsalget i Sandvika sentrum.
 
Åpent brev
I den anledning har han skrevet et åpent brev til ordfører Odd Reinsfelt. Her skriver Gundersen at utsalget må beholdes i det gamle sentrum. Ellers kan det rives og gjøres om til boligområde, mener han.
 
- Jeg er vel ikke så arg lenger. Det gamle vinmonopolet var jo nærmest som å gå inn på en politistasjon. Nå har forretningene en helt annen service. For en vinelsker som meg er det morsomt å gå på polet og møte fagfolk som gjerne rettleder og forteller, sier Gundersen til Budstikka.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her