Mye tomt i Fredrikstad

På bryggepromenaden i Fredrikstad står flere lokaler tomme.
Redaksjonen
28 Januar 2009 - 09:00

- Så lenge det er dårlige vilkår for restaurantbransjen, er det også vanskelig å få nye aktører til byen, sier daglig leder i Opplev Fredrikstad, Ann-Jorid Pedersen.
 
Lokalene til Mets står tomme, det samme gjør lokalene til Dean bar. Dus og Sus brant, og dermed er det ikke så mange restauranter igjen på brygga.
 
Bekymring
Pedersen sier at Opplev Fredrikstad ikke kan gjøre annet enn å spre positive vibrasjoner om Fredrikstad.
 
- En viss utskifting i restaurantbransjen må vi alltid regne med, men når det er så dårlige rammevilkår som det er her, er det vanskelig å få nye konsepter til byen, sier Pedersen til f-b.no.
 
Pedersen mener de nye skjenketidene er til stor bekymring.
 
- Sånn som samfunnet er i dag, har det blitt sånn at folk går ut senere. Skjenketidene er nok en av årsakene til at det er vanskelig å drive, sier Pedersen.
 
Hinder
Hun mener de nye skjenketidene skaper hinder for Fredrikstad som turistby. Hun reagerer på vedtaket politikerne tok.
 
- Personlig tror jeg det var litt naivt. Jeg forstår intensjonen med å unngå bråk, men spørsmålet er om dette hjelper, sier Pedersen.
 
Hun peker videre på at Kristiansand innførte nye skjenketider, men gikk tilbake på vedtaket sitt etter en stund.
 
- Vi har vært skeptiske til nye skjenketider hele tiden. Resturantene får så lite å gå på. Det kan bli kjempedramatisk. Det er for kort periode å drive restaurantene på, og det kan bli vanskelig å få nye aktører til byen, sier Pedersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her