Mye tomt i Fredrikstad

På bryggepromenaden i Fredrikstad står flere lokaler tomme.

- Så lenge det er dårlige vilkår for restaurantbransjen, er det også vanskelig å få nye aktører til byen, sier daglig leder i Opplev Fredrikstad, Ann-Jorid Pedersen.
 
Lokalene til Mets står tomme, det samme gjør lokalene til Dean bar. Dus og Sus brant, og dermed er det ikke så mange restauranter igjen på brygga.
 
Bekymring
Pedersen sier at Opplev Fredrikstad ikke kan gjøre annet enn å spre positive vibrasjoner om Fredrikstad.
 
- En viss utskifting i restaurantbransjen må vi alltid regne med, men når det er så dårlige rammevilkår som det er her, er det vanskelig å få nye konsepter til byen, sier Pedersen til f-b.no.
 
Pedersen mener de nye skjenketidene er til stor bekymring.
 
- Sånn som samfunnet er i dag, har det blitt sånn at folk går ut senere. Skjenketidene er nok en av årsakene til at det er vanskelig å drive, sier Pedersen.
 
Hinder
Hun mener de nye skjenketidene skaper hinder for Fredrikstad som turistby. Hun reagerer på vedtaket politikerne tok.
 
- Personlig tror jeg det var litt naivt. Jeg forstår intensjonen med å unngå bråk, men spørsmålet er om dette hjelper, sier Pedersen.
 
Hun peker videre på at Kristiansand innførte nye skjenketider, men gikk tilbake på vedtaket sitt etter en stund.
 
- Vi har vært skeptiske til nye skjenketider hele tiden. Resturantene får så lite å gå på. Det kan bli kjempedramatisk. Det er for kort periode å drive restaurantene på, og det kan bli vanskelig å få nye aktører til byen, sier Pedersen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen