Nå skal polet selge raudvin

Målfolket spretter sjampanjen for gjennombrudd i polhyllene.

Etter en klage fra Voss Mållag, vil det bli raudvin og kvitvin å få i flere polutsalg. Kulturdepartementet har slått fast at at kommunale målvedtak skal legge føringer for valg av målform i polutsalgene, skriver ABC Nyheter.

- Det er avgjerande for nynorsken at han er til stades i kvardagen, og det har difor vore urimeleg at vinmonopol i nynorskområde har skilta på bokmål. Det er ein viktig siger at desse butikkane no får ein språkpolitikk som er i tråd med lokalsamfunnet ikring, sier leiar Håvard B. Øvregård i Noregs Mållag til nm.no.

Mållagslederen gleder seg over at kunder i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Telemark, Buskerud og Oppland nå kan kjøpe raudvin og kvitvin.

Det er fremdeles uklart hvilke føringer som skal legges til grunn der nynorsken står sterkt, men kommunen er språknøytral. Eksempler på slike steder er Evje, Odda, Hjelmeland og Geilo.

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen