Nei til genmodifiserte druer

Din stemme kan telle, bli med på Slow Foods protestaksjon mot genmodifiserte vinstokker. Send et postkort eller en mail til Romano Prodi, president i EUs Europaråd.

I anledning diskusjonene i Europarådet som skulle ha funnet sted i desember i fjor, men som nå er utsatt inntil videre, om endring av direktivet som forbyr genmodifiserte vinstokker oppfordrer Slow Food til protestaksjon. Medlemmer over hele verden bes om å sende sin protest i form av et postkort med teksten Nei til genmodifiserte druer, vin av slik druer er ikke drikkelig. Hvis du ønsker å delta i protesten som sendes til presidenten i Europarådet, kan du gjøre det fra denne siden. Link finner du nederst

EU-direktivet det protesteres mot endringer i er det som dekker genetisk modifisering av plante- og dyremateriale. Hvis endringen går gjennom vil vinbønder kunne plante genmodifiserte vinstokker i sine vinmarker. Hvilket er en trussel mot europeisk vinkultur. En kultur generasjoner har investert i å ta vare på. Italienske myndigheter og De Grønne i Italia har protestert mot forslaget, utover det har det vært lite oppmerksomhet rundt denne trusselen. Det er bakgrunnen for Slow Foods engasjement.

Her kan du lese hva Slow Food sentralt skriver

Husk å oppgi navn og land
 

Bli medlem i Slow Food

Protester nå!

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen