Nekter å åpne vinlageret

Nekter å åpne vinlageret

Eier av lagerhall i New York nekter vinsamlere adgang etter orkanen Sandy.

Hvor store skader påførte orkanen Sandy vinsamlingene som lå lagret hos firmaet WineCare i New York. Svaret på spørsmålet kjenner trolig bare eieren av firmaet, Derek Limbocker.

Etter at orkanen Sandy påførte New York og flere atlanterhavsstater i USA skader for flere titalls milliarder dollar, ønsket vinsamleren Philip Waterman å sjekke tilstanden på flaskene han hadde lagret i WineCares hall. Samlingen utgjør en verdi på rundt 1,7 millioner kroner, skriver vinavisen.dk.

Etter at han ble nektet adgang til lagerhallen av Limbocker, gikk Watermat til retten. Den påla WineCare å åpne dørene for kundene – en kjennelse som Limbocker nå har sabotert ved å levere en konkursbegjæring samme dag som han var pålagt å åpne lagerhallen.

Til sammen er 324.000 flasker låst inne i lagerhallen, som kun Limbocker har nøklene til. Han medgir ifølge New York Times at fem prosent av flaskene ble skadet i orkanen, men kundene mistenker at det reelle tallet er langt høyere. De er dessuten oppbrakt over at Limbocker fremdeles sender ut fakturaer for oppbevaringen. Flere samlere har nå fulgt Watermans eksempel og har anlagt sak mot WineCare.

LES OGSÅ: Vil ikke utlevere vin etter Sandy

Illustrasjonsfoto: Ingram Images

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen