Nesten 150 svanemerket

146 hoteller i Norden er merket med det offisielle miljømerket Svanen. Innenfor EU har 109 hoteller det europeiske miljømerket Blomsten.

Miljøtilpasset hotellovernatting er ett av skrittene på veien mot bærekraftig turisme.
 
En ny undersøkelse viser at tre av fire reisende amerikanere mener det er viktig at reisen deres ikke skader miljøet. Omkring 40 prosent er også villige til å betale mer for å reise med et selskap som gjør en aktiv miljøinnsats.
 
Langsiktig innsats
Verdens største bookingbyrå - Carlson Wagonlit (CWT) - har bestemt seg for å gi kundene det de ønsker - og samtidig bidra til en bærekraftig utvikling av reisebransjen. Bookingbyrået skal nå tilby kundene sine en oversikt over miljømerkede hoteller.
 
Etterspørsel
- Vi ser klart en stigende etterspørsel etter å kunne reise på en mer bærekraftig måte, sier direktør for Hotel Product Worldwide i CWT, Paula Batten.
 
- Det finnes tusener av hoteller som gjør en ansvarlig innsats for miljøet, men vi har valgt å liste opp de hotellene som har offsielle miljømerker. Det gir kundene garanti for at det er snakk om en strukturert og langsiktig innsats.
 
Service
Miljømerking i Norge har ansvar for å levere månedlige oppdateringer til Carlson Wagonlit - med informasjon om miljømerkede hoteller i Norden. Snart skal bookingbyrået være i stand til å informere om miljømerkede hoteller over hele verden.
 
- Listen er foreløpig liten sett i forhold til den samlede hotelldatabasen vår - men listen finnes og kundene kan få den hvis de spør etter den. Vi håper at vi i løpet av noen få måneder også kan tilby listen som en online service, sier Paula Batten hos CWT i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen