Nesten UK Sommelier of the Year

Regjerende norgesmester Robert Lie er ikke snauere enn at han kvalifiserte seg som en av 13 til semifinalen i UK Sommelier of the Year. Kvalifiseringen skjedde gjennom regionale konkurranser hvor til sammen 250 sommelierer med arbeidsplass i UK deltok.

Semifinalen omfattet en teorioopgave som i følge Lie var langt mindre keevende enn den internasjonale standarden som følges her til lands. Deretter blindsmaking av seks viner hvor kun konklusjonen teller. Samt praktisk problemløsning i form av et scenario som skulle beskrives i løpet av to minutter foran en jury.

Lie kom ikke til finalen, som ble vunnet av franske Eric Zeibel (30). Han jobber til daglig på Cliveden Hotell i Taplow. Innslaget av utlendinger i konkurransen var svært høyt. Målet med UK Sommelier of the Year er å fremme yrket, ikke å kåre beste sommelier med britisk pass. Vinneren representerer dermed ikke UK i internasjonale konkurranser. Lie kommer neppe til å delta i neste års konkurranse siden han i skrivende stund har sluttet på The Square i London og er på vei tilbake til gamlelandet, foreløpig er ny arbeidgiver hemmelig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen