NM for Vinkelnere i Stavanger kommende helg

Som et ledd i Stavanger vinfest arrangeres det Norgesmesterskapet for Vinkelnere i Stavanger, på Restaurant Gaffel og Karaffel, Øvre Holmegate 20, 15.-16. april. Finalen vil bli avholt lørdag 16. april fra kl 14.00.

Årets NM er uttakning til Nordisk mesterskap på Island senere i år og Verdensmesterskapet i Spania 2007. Norge har fra før den regjerende Nordiske mester og målene er en plass på pallen i 2007.

I dommerpanelet sitter Skandinavias fremste innen vin og drikke, med Arne Ronold i spissen. Arne Ronold er skandinavias eneste Master of Wine (MW) og har skrevet en rekke bøker om vin og mat som også selger internasjonalt bra. Mia Mårtensson fra Sveriges eneste 2 stjerners restaurant, Edsbacka Krog, representerer Sverige i dommerpanelet.

NM har i år 10 deltagere, og semifinalen finer sted på fredag og finale på lørdag 16. april. Årets Nordiske mester, Robert Lie, som akkurat har åpnet en av de mest kritikerroste restauranter i Oslo på mange år; Restaurant Oscarsgate, stiller som en sterk kanditat til årets norgesmestertittel.

Moët Hennessy er i år hovedsponsor og Antinori er delsponsor. Begge disse lager noen av verdens fineste viner fra sine respektive områder. Vin fra disse vil benyttes under konkurransen der også representanter fra leverandørene samt smaksprøver vil være tilgjengelig.

I forbindelse med NM vil Norge som første land i verden lansere et vinkelnerlandslag. Dette er ifølge Presidenten i den Norske Vinkelnerforeningen, Ken Engebretsen, noe som vil vekke stor oppmerksomhet i det internasjonale vinkelnermiljøet. Laget vil trenes av Knut Espen Misje, Dan Lystad og Ken Engebretsen.

På pressekonferansen etter finalen vil det bli anledning til fotografering og spørsmål omkring både NM og landslaget, samt servering av Möet & Chandon champagne. Du inviteres til gourmetmiddag på kvelden, der alle deltagere, vinkelnerstyret, produsenter og en rekke herlige viner er tilgjengelig. Ta kontakt med Ken Engebretsen på 90 13 68 83 for påmelding.

Stavanger vinfest er en årlig begivenhet som hvert år samler det som er av vin og matglade menesker fra hele landet til en uke med fokus på det beste av det beste innen vin og mat. I år er det mange kjente produsenter på besøk og oversikten finner du her: www.stavangervinfest.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen