NM for Vinkelnere i Stavanger kommende helg

Som et ledd i Stavanger vinfest arrangeres det Norgesmesterskapet for Vinkelnere i Stavanger, på Restaurant Gaffel og Karaffel, Øvre Holmegate 20, 15.-16. april. Finalen vil bli avholt lørdag 16. april fra kl 14.00.
Redaksjonen
13 April 2005 - 01:00

Årets NM er uttakning til Nordisk mesterskap på Island senere i år og Verdensmesterskapet i Spania 2007. Norge har fra før den regjerende Nordiske mester og målene er en plass på pallen i 2007.

I dommerpanelet sitter Skandinavias fremste innen vin og drikke, med Arne Ronold i spissen. Arne Ronold er skandinavias eneste Master of Wine (MW) og har skrevet en rekke bøker om vin og mat som også selger internasjonalt bra. Mia Mårtensson fra Sveriges eneste 2 stjerners restaurant, Edsbacka Krog, representerer Sverige i dommerpanelet.

NM har i år 10 deltagere, og semifinalen finer sted på fredag og finale på lørdag 16. april. Årets Nordiske mester, Robert Lie, som akkurat har åpnet en av de mest kritikerroste restauranter i Oslo på mange år; Restaurant Oscarsgate, stiller som en sterk kanditat til årets norgesmestertittel.

Moët Hennessy er i år hovedsponsor og Antinori er delsponsor. Begge disse lager noen av verdens fineste viner fra sine respektive områder. Vin fra disse vil benyttes under konkurransen der også representanter fra leverandørene samt smaksprøver vil være tilgjengelig.

I forbindelse med NM vil Norge som første land i verden lansere et vinkelnerlandslag. Dette er ifølge Presidenten i den Norske Vinkelnerforeningen, Ken Engebretsen, noe som vil vekke stor oppmerksomhet i det internasjonale vinkelnermiljøet. Laget vil trenes av Knut Espen Misje, Dan Lystad og Ken Engebretsen.

På pressekonferansen etter finalen vil det bli anledning til fotografering og spørsmål omkring både NM og landslaget, samt servering av Möet & Chandon champagne. Du inviteres til gourmetmiddag på kvelden, der alle deltagere, vinkelnerstyret, produsenter og en rekke herlige viner er tilgjengelig. Ta kontakt med Ken Engebretsen på 90 13 68 83 for påmelding.

Stavanger vinfest er en årlig begivenhet som hvert år samler det som er av vin og matglade menesker fra hele landet til en uke med fokus på det beste av det beste innen vin og mat. I år er det mange kjente produsenter på besøk og oversikten finner du her: www.stavangervinfest.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her