NM i østersåpning

Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.
Redaksjonen
08 Juli 1999 - 14:06

Konkurransen går ut på å åpne 30 østers på kortest mulig tid Men det er ikke bare hurtighet som blir premiert. De åpnede østersene skal ikke være ødelagte av skjellrester og tilgriset av blod. Det siste høres kanskje kuriøst ut, men faktum er at østersåpning i høyt tempo er en blodig aktivitet.

Fra konkurransen i 1998
 
Deltakerne er derfor godt rustet med plastrede fingre og håndflater, brynjehansker, og mer kreative vrier som avklipte gummi- og hagehansker. De åpnede østersene skal dessuten anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Reglene er de samme som i internasjonale konkurranser. Og juryen består at kjente kokkefjes. Til å lede det hele er Torkjell Berulfsen der, mens Apéritif er arrangør.

 
Mellom de forskjellige heatene blir det underholdning fra scenen. Konkurranser for publikum med premier og kanskje et intervju eller to med Berulfsen og dertil egnet objekt. Deg kanskje?
 
Programmet søndag 22. August
På scenen nærmest Kontraskjæret foregår det hele.
 
13.00 Første heat går. 5 kokker åpner 15 østers hver. Den som er raskest går videre til semifinale.
 
15.00 Finale, de raskeste kokkene åpner hele 30 østers hver.
15.30 Smaking av østers og champagne for spesielt inviterte lesere.
Les om Oslo Sjømatfestival
 
NM i østersåpning er et samarbeid mellom Apéritif, Oslo Sjømatfestival, Ferskmatkompaniet, Irlands Turistkontor, Eksportutvalget for fisk, Champagne Bollinger
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her