NM i østersåpning

Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.
Redaksjonen
08 Juli 1999 - 14:06

Konkurransen går ut på å åpne 30 østers på kortest mulig tid Men det er ikke bare hurtighet som blir premiert. De åpnede østersene skal ikke være ødelagte av skjellrester og tilgriset av blod. Det siste høres kanskje kuriøst ut, men faktum er at østersåpning i høyt tempo er en blodig aktivitet.

Fra konkurransen i 1998
 
Deltakerne er derfor godt rustet med plastrede fingre og håndflater, brynjehansker, og mer kreative vrier som avklipte gummi- og hagehansker. De åpnede østersene skal dessuten anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Reglene er de samme som i internasjonale konkurranser. Og juryen består at kjente kokkefjes. Til å lede det hele er Torkjell Berulfsen der, mens Apéritif er arrangør.

 
Mellom de forskjellige heatene blir det underholdning fra scenen. Konkurranser for publikum med premier og kanskje et intervju eller to med Berulfsen og dertil egnet objekt. Deg kanskje?
 
Programmet søndag 22. August
På scenen nærmest Kontraskjæret foregår det hele.
 
13.00 Første heat går. 5 kokker åpner 15 østers hver. Den som er raskest går videre til semifinale.
 
15.00 Finale, de raskeste kokkene åpner hele 30 østers hver.
15.30 Smaking av østers og champagne for spesielt inviterte lesere.
Les om Oslo Sjømatfestival
 
NM i østersåpning er et samarbeid mellom Apéritif, Oslo Sjømatfestival, Ferskmatkompaniet, Irlands Turistkontor, Eksportutvalget for fisk, Champagne Bollinger
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her