NM i østersåpning

Den 22.august kåres Norges raskeste østersåpner på Rådhusplassen i Oslo under Sjømatfestivalen. Da skal en rekke kokker kjempe om tittelen, som gir anledning til å representere Norge i VM i Irland i september. Og du kan være publikum.

Konkurransen går ut på å åpne 30 østers på kortest mulig tid Men det er ikke bare hurtighet som blir premiert. De åpnede østersene skal ikke være ødelagte av skjellrester og tilgriset av blod. Det siste høres kanskje kuriøst ut, men faktum er at østersåpning i høyt tempo er en blodig aktivitet.

Fra konkurransen i 1998
 
Deltakerne er derfor godt rustet med plastrede fingre og håndflater, brynjehansker, og mer kreative vrier som avklipte gummi- og hagehansker. De åpnede østersene skal dessuten anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Reglene er de samme som i internasjonale konkurranser. Og juryen består at kjente kokkefjes. Til å lede det hele er Torkjell Berulfsen der, mens Apéritif er arrangør.

 
Mellom de forskjellige heatene blir det underholdning fra scenen. Konkurranser for publikum med premier og kanskje et intervju eller to med Berulfsen og dertil egnet objekt. Deg kanskje?
 
Programmet søndag 22. August
På scenen nærmest Kontraskjæret foregår det hele.
 
13.00 Første heat går. 5 kokker åpner 15 østers hver. Den som er raskest går videre til semifinale.
 
15.00 Finale, de raskeste kokkene åpner hele 30 østers hver.
15.30 Smaking av østers og champagne for spesielt inviterte lesere.
Les om Oslo Sjømatfestival
 
NM i østersåpning er et samarbeid mellom Apéritif, Oslo Sjømatfestival, Ferskmatkompaniet, Irlands Turistkontor, Eksportutvalget for fisk, Champagne Bollinger
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen