Nøgne Ø et av verdens beste bryggerier

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø er kåret til et av verdens beste bryggerier.

Det er den anerkjente internettsiden ratebeer.com som har kåret de 100 beste bryggeriene i verden.
Blant de 50 beste
Nøgne Ø   kom på 44. plass totalt sett. Dersom man bare regner med de beste europeiske bryggeriene kom Nøgne Ø på 12. plass.

Dette er en en meget bra plassering, spesielt med tanke på at det bare i USA finnes rundt 3500 mikrobryggerier. I Danmark finnes det 80 stykker, så det er snakk om et meget godt resultat.

- Dette er selvsagt veldig hyggelig og vi håper at det blir lagt merke til. Dessuten kan det bidra til å øke omsetningen, sier daglig leder Kjell Einar Karlsen i Nøgne Ø. Han utelukker ikke at resultatet også kan føre til økt eksport.

Stor eksport
- I fjor eksporterte vi 52% av produksjonen. Ølet gikk hovedsaklig til Sverige, Finland, Danmark og USA. Så det er klart at dette kan ha en smitteeffekt. En slik kåring blir jo registrert av mange, og kanskje er det noen nye ølelskere som får øynene opp for ølet vårt, sier Karlsen.

Med bakgrunn i resultatene fra kåringen kan det altså bli økning i eksporten. Men Grimstad-bryggeriet har også planer om å vokse her hjemme. Nøgne Ø har signert en avtale med ICA-kjeden, noe som innebærer at butikkølet deres blir tilgjengelig på 110 nye utsalgssteder fra 1. februar.

I budsjettet for 2007 er det lagt opp til en økning på hele 80%. Majoriteten av dette er tenkt på dagligvarehandelen og restauranter i Norge.

Du kan lese resultatene her:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen