Nordlending ble Årets Kjøkkensjef

Roy Magne Berglund (32) fra Ballstad i Lofoten er kåret til Årets Kjøkkensjef. Den nye stjernen på Norges gastronomihimmel driver restauranten Du Verden i Svolvær.

- Minst 60 prosent av denne pokalen tilhører kona mi, sier en usedvanlig overrasket og glad vinner.
Roy Magne Berglund er medlem av det norske kokkelandslaget, to ganger nordnorsk mester i kokkekunst og ble kåret til Årets fiskekokk i 2000. I fjor ble restauranten hans utpekt til Europas beste kystkjøkken.

Kokkenes yndling
-I Svolvær sitter vi jo midt i matfatet. Ferskere og bedre råvarer får man ikke noe annet sted, sier Berglund, som er spesielt opptatt av sjømat. Årets kjøkkensjef er kjent for ta utgangspunkt i klassisk gastronomi, men gi det sin egen vri. - Respekt for råvarene er viktig, sier han.

Det er Norges Kokkemesteres Landsforening som utnevner Årets kjøkkensjef. Formann Per Lauritz Lien trekker særlig fram Berglunds unike evner som miljøskaper.

- Berglund er en fremragende representant for faget, og har skapt et utsøkt spisested. Ikke bare utviser han eksemplariske kokke- og konditorferdigheter. Hans væremåte overfor andre, både i og utenfor faget, er et eksempel til etterfølgelse for mange. Det forklarer det særegne og gode miljøet i restauranten han etablerte for fire år siden, sier Lien, som kaller Berglund en "selfmade man".

Høy standard
- Vår nordlending har ikke løpt ned de franske og italienske kjøkkener. Han har lært, utviklet og rendyrket sitt fag i Nord-Norge. Ved bruk av lokale råvarer og ved å modernisere de gode, gamle rettene, har han satt en helt ny kulinarisk standard. Den standarden kan alle til det fulle se, nyte og smake på hans restaurant på brygga i Svolvær, sier Lien.

Foto: Johnny Syversen.

Kilde: Pressekontoret for Norges Kokkemesteres Landsforening.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen