Norge på fjerdeplass i Milano

Norge og Christian Brenden mottok i går en velfortjent fjerdepremie i den prestisjetunge Bombay Sapphire Designer Glass Competition. Glasset til Brenden, Robinson Crusoe, var en av favorittene i den internasjonale kåringen.

- Det har vært sinnsykt bra å være her nede, sier en glad Christian Brenden.
 
- Det russiske vinnerglasset var i en klasse for seg, noe alle var enige om. Ellers har det vært superproffe arrangementer og veldig god stemning her i Milano. Det gir fantastiske muligheter for en fersk student som meg å komme hit, treffe noen av verdens fremste designere og knytte verdifulle kontakter.
 
Førsteplassen gikk til russiske Alexej Sabirulov, andreplassen til Melody Sirman fra Belgia og tredjeplassen til Andrew Wolf fra USA.
 
Prisene i designkonkurransen ble overrakt fra Bombay Sapphire på den store internasjonale møbel- og designmessen i Milano. Dette var første gang Norge deltok i konkurransen om å designe det lekreste cocktailglasset. Konkurransen er åpen for studenter og unge designere med inntil fire års yrkeserfaring.
- Vi har god grunn til å være stolt av norsk design, vi ligger absolutt i toppsjiktet internasjonalt, kommenterer Marius Vesterby, som er markedssjef for Bombay Sapphire i Norge.
 
- Det er grunn til å glede seg over at vi gjør det så bra første året vi er med. Nå bretter vi opp skjorteermene for å forberede neste års konkurranse, sier en stolt Marius Vesterby.
 
Alle de 16 nasjonale vinnerne var til stede i Milano, da premier og diplomer ble delt ut torsdag 14. april. De 16 vinnerglassene var utstilt på standen, og det norske glasset, utformet av Hadeland Glassverk, fikk mange positive kommentarer, både for idé, design og håndverksmessig utforming. Glasset har fått navnet Robinson Crusoe fordi det er bygget opp med en forhøyning i midten - som ei øy - som fungerer som plattform for oliven eller cocktailbær.
 
Bombay Sapphire har som tradisjon å bruke internasjonalt anerkjente designere til å designe flasker, glass og reklamemateriell. En av disse er Marcel Wonders, som delte ut hovedprisene i Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2005. En annen er Tom Dixon, som i år satt i juryen.
 
Christian Brenden konkurrerte mot nærmere 40 deltakere i den norske konkurransen, med finale i februar i år. Han er 31 år, gift, fra Oslo og studerer industridesign på Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo.
- Jeg jobber gjerne mer med glass, og håper at det er mulig å få satt Robinson Crusoe i produksjon. Det er mange som har spurt meg om det er mulig å få kjøpt det, avslutter Brenden.
 
Kilde: Coxit og Bacardi Norge

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen