Norges beste amatørkokk til Bocuse d'Or

Sølve Huse er på vei til Stavanger etter å ha vunnet NM for amatørkokk. Her kan du se de fire beste oppskriftene og video fra konkurransen.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 17:16

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker, var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i årets Norgesmesterskap for amatørkokk.
 
Oppskriftene og video fra finalen ser du nederst i artikkelen.
 
Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.
 
Smakfull premie
Det er en spent vinner som reiser til årets kulinariske høydepunkt i Norge, Buffet i Stavanger, som er arenaen for det prestisjetunge Bocuse d'Or Europa.
 
Hele Europas kokkeelite skal i løpet av to dager kjempe om å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon.
 
Buffet er også arena for NM i østersåpning, NM i kokkekunst og Nordisk mesterskap for vinkelnere, og Sølve Huse vil kunne møte noen av verdens mest kjente gastronomiens stjerner i løpet av de tre dagene arrangementet står på.
 
 
Lykkelige vinnere
I NM for amatørkokk var det ikke bare vinneren som stakk av gårde med flotte premier, men også Huses motstander i finalen 14. juni, Siw Haugan, og to andre heldige amatørkokker har fått flotte premier.
 
Klikk på de røde lenkene nedenfor for å se oppskriftene deres og video fra finaledagen.
 
NM for amatørkokk 2008 arrangeres av Apéritif i samarbeid med VG og Opplysningskontoret for meieriprodukter.
 
Resultatene fra NM for amatørkokk 2008
 
1. plass:
2. plass:
Hederlig omtale:
Njål G. Solland, Hommersåk med retten Njåls fiskesuppe
Heidi Vestergaard, Holmestrand med retten Eplekjekk Salma
 
 
 
Foto: Mikkel Moxness, Roger Kolbu

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her