Norges beste barista kåret

Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen vant en overlegen seier i NM i baristakunst.
Redaksjonen
22 Februar 2009 - 01:01

Det var en glad Oda Misje Haug som kunne revansjere fjorårets femteplass med en velfortjent seier i årets NM i baristakunst.
 
Norges kaffeelite har de siste tre dagene vært samlet på Kulinarisk Akademi i Oslo for å kåre Norges beste baristaer i fire disipliner: melkekunst, cupping, kaffe & alkohol, og NM i baristakunst.
 
Sterk seier
Oda Misje Haug hadde overbevist stort under semifinalene tidligere i uken, og var en av favorittene før lørdagens finale.
 
På finaledagen var hun førstemann ut av seks finalister, og overbeviste stort innen alle de tre grenene det ble konkurrert i - espresso, cappuccino og egenkomponert kaffedrikk.
 
For å komme til lørdagens finale, hadde konkurrentene gått igjennom regionale konkurranser, samt to dagers semifinaler i Oslo.
 
Kaffemisjonen fra Bergen gikk av med dobbeltseier samt en fjerde plass i årets konkurranse, samt en gullmedalje i fredagens cupping.
 
Resultater NM i baristakunst 2009:
1: Oda Misje Haug (Kaffemisjonen, Bergen) - 607 poeng
2: Håkon Kinn (Kaffemisjonen, Bergen) - 564,5 poeng
3: Jannicke Johansen (Mokka, Oslo) - 536 poeng
4: Rasmus Helgebostad (Kaffemisjonen, Bergen)
5: Steinar Svenning (Cuba Life, Kristiansand)
6: Tine Birkeland (Oslo)

Andre finaler under Kaffefest 2009:
• Norsk mester i Melkekunst: Arne Risø Nilsen (Dromedar, Trondheim)
• Norsk mester i triangulær cupping: Rasmus Helgebostad (Kaffemisjonen, Bergen)
• Årets mester i NM i Coffee in good spirits: Rune Andersen (Lille Torget, Mosjøen)
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp
+
Ukens vin

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp

Etiketten er gullfarget som peker på et eksklusivt innhold, men prisen er den samme vanvittig lave for en vin på dette nivået.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Dagens rett
Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du  drinkklassikeren Tequila Sunrise
Ukens drink
Tequila Sunrise

Slik lager du drinkklassikeren Tequila Sunrise

Denne drinken er en like perfekt avslutning på sommernatten i dag som på 70- og 80-tallet da den hadde sin storhetstid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp
+
Ukens vin

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp

Etiketten er gullfarget som peker på et eksklusivt innhold, men prisen er den samme vanvittig lave for en vin på dette nivået.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Wok med reker

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Dagens rett
Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her