Norges beste barista kåret

Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen vant en overlegen seier i NM i baristakunst.
Redaksjonen
22 Februar 2009 - 00:01

Det var en glad Oda Misje Haug som kunne revansjere fjorårets femteplass med en velfortjent seier i årets NM i baristakunst.
 
Norges kaffeelite har de siste tre dagene vært samlet på Kulinarisk Akademi i Oslo for å kåre Norges beste baristaer i fire disipliner: melkekunst, cupping, kaffe & alkohol, og NM i baristakunst.
 
Sterk seier
Oda Misje Haug hadde overbevist stort under semifinalene tidligere i uken, og var en av favorittene før lørdagens finale.
 
På finaledagen var hun førstemann ut av seks finalister, og overbeviste stort innen alle de tre grenene det ble konkurrert i - espresso, cappuccino og egenkomponert kaffedrikk.
 
For å komme til lørdagens finale, hadde konkurrentene gått igjennom regionale konkurranser, samt to dagers semifinaler i Oslo.
 
Kaffemisjonen fra Bergen gikk av med dobbeltseier samt en fjerde plass i årets konkurranse, samt en gullmedalje i fredagens cupping.
 
Resultater NM i baristakunst 2009:
1: Oda Misje Haug (Kaffemisjonen, Bergen) - 607 poeng
2: Håkon Kinn (Kaffemisjonen, Bergen) - 564,5 poeng
3: Jannicke Johansen (Mokka, Oslo) - 536 poeng
4: Rasmus Helgebostad (Kaffemisjonen, Bergen)
5: Steinar Svenning (Cuba Life, Kristiansand)
6: Tine Birkeland (Oslo)

Andre finaler under Kaffefest 2009:
• Norsk mester i Melkekunst: Arne Risø Nilsen (Dromedar, Trondheim)
• Norsk mester i triangulær cupping: Rasmus Helgebostad (Kaffemisjonen, Bergen)
• Årets mester i NM i Coffee in good spirits: Rune Andersen (Lille Torget, Mosjøen)
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her