Norges beste jordbær og ost

Vi tar turen ut av Oslo for å smake på det som kanskje er landets beste jordbær og ost. I alle fall har familien Grimsby i Hobøl og gårdsmeieriet Den Blinde Ku i Ås skapt seg en nisje innen henholdsvis gourmetjordbær og småskalaproduksjon av ost. Alt i be
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2002 - 22:37

Ekteparet arbeider Irene og Svein Grimsby med å gi oss jordbær med mest mulig smak, og det året rundt. Ikke bare smaker de godt men de er også dyrket etter økologiske prinsipper. På gården i Hobøl produseres 15 tonn gourmetjordbær i tre sesonger og alt foregår i veksthus. Når frilandsjordbærene er modne, tar Grimsby ferie. Og da først har de noen timer ledig for å fortelle om hvordan de klarer å få så mye smak inn i et lite rødt bær. Det blir også anledning til å smake på forskjellige sorter, for det er med jordbær som med andre vekster at ikke alle er like smaksrike.

I nabobygda Ås på gården Solheim driver Inger Rosenfeldt og hennes familie gårdsmeieriet Den Blinde Ku og gårdsbutikken Rosetten. Her lages noen velsmakende og til dels svært unorske oster, i alt 11 forskjellige, blant annet enn blåmuggost, Ingers Blå, som du garantert vil ønske å kjøpe med deg fra gårdsbutikken (som også har mye annet godt å by fra gårdens egen produksjon). Bakgrunnen for osteproduksjonen og navnet på meieriet er den halvblinde kua som Inger fikk i 50-års gave. Men resten av historien om hvordan det er å drive Norges minste autoriserte meieri med en årsproduksjon på 7 tonn ost vil du få høre denne forhåpentligvis vakre junikvelden.

Siden vi er på landet og en ekte bondegård og det er god plass i bussen, er det fullt mulig og veldig hyggelig om du tar med barna. Vi sørger for at også de minste skal få en minnerik opplevelse.

Programmet for turen:

17.30 Avreise Oslo sentrum (eksakt adresse kommer senere)
18.15 Ankomst Rosetten hvor vi skal være hele kvelden. Her får vi først får en presentasjon av Grimsby-jordbærene med påfølgende smaking. Deretter en presentasjon av gårdsmeieriet Den Blinde Ku og gårdsbutikken Rosetten ved Inger Rosenfeldt.

Så går vi til bords for å smake på et bredt utvalg av husets oster samt Norges beste spekeskinke, fra Ringebu.

Til dette skal vi drikke en Langhe Arneis 2001 (varenr. 45922, kr 129,70) og en Dolcetto d'Alba 2001 (varenr. 45920, kr 129,50) fra Il Falchetto. Selvsagt avslutter vi med å "svømme" i jordbær. Sammen med de søte røde smaker vi på to musserende viner, også de fra Il Falchetto, den hvite Moscato d'Asti Tenuta del Fant 2001 (varenr. 45921, kr 109,50) og den røde Brachetto d'Acqui 2001 (varenr. 45923, kr 129,30).

Til de barna som ikke vil ha ost og skinke serverer vi pølser i brød eller lomper og selvfølgelig barnevennlig drikke. Og masse jordbær til slutt.

21.30 Avreise Oslo

Pris pr voksne deltaker, kroner 300 for medlemmer (og ektefelle/samboer) og kroner 400 for ikke-medlemmer. Barna betaler du kroner 50 pr hode for.

Meld deg på snarest og innen den 3. juni. Det er plass til 50 i bussen, så det er god plass men det lønner seg alltid å være ute i god tid. Betal inn det aktuelle beløpet til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.

Påmelding til epost: slowfood@aperitif.no eller telefon 22 19 00 75.

Mer om Grimsby kan du lese her:  http://www.aperitif.no/index.db2?id=23370 og deres egen hjemmeside: www.grimsby.no  Og gårdsmeieriet Den Blinde Ku finner du mer om her: www.rosetten.no

Aase E. Jacobsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her