Norges desidert beste vinkelner

Norges beste vinkelner ble kåret lørdag 16. april i Stavanger. Det var tre sterke kandidater som skulle fremvise sine ferdigheter innen sommerlieryrket. Finalen skulle vise seg å bli en formidabel fremvisning uten sidestykke i denne konkurransen.
Redaksjonen
18 April 2005 - 01:00

Årets NM var uttagning til Nordisk mesterskap på Island i November i år og til Verdensmesterskapet i Barcelona 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerene.

Av landets 250 vinkelnere var det 6 vinkelnere som hadde kommet seg til Norgesmesterskapet. Etter semifinaler på fredag var det klart at finalen skulle avholdes med Ørjan Lundmark fra Bødø, Jens Blom og Robert Lie fra Oslo.

Dommerpanelet med juryformann Arne Ronold MW (eneste Master of Wine i Skandinavia), Remi Madsen (Hotel Continental), Ole Martin Alfsen (Gastronomisk Institutt) samt Mia Mortensson (visepresident Svenska Sommelier Föreningen) skulle få en tøff oppgave med å kåre en vinner.

Blindsmakingen ble gjennomført med én og én kandidat på scenen, og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 konkurranser hele verden over gjennom de siste 12 år siteres:
- Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett.
Ken Engebretsen (president Norske Vinkelnerforeningen) uttalte:
- Den mannen kan bli verdensmester.

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner, tok alle vinene på drue, land, område, årgang. I tillegg tok han fire av fem brennevinsorter. Dette er så unikt at det var umulig å ikke bli imponert.

Arne Ronold forela resultatet, og som ventet etter en suveren blindmaking ble det Robert Lie som gikk av med tittelen Norgesmester 2005. Ørjan Lundmark kom på 2. plass og Jens Blom på 3. plass.

Robert Lie vil være den som representerer Norge i VM, mens det blir Ørjan Lundmark som blir vår kandidat i Nordisk, med Jens Blom som reserve.

Arrangør: Den Norske Vinkelnerforening
Hovedsponsor: Moët Hennessy Norge
Sponsor: Antinori

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dansk-norsk søskenpar overtar kjøkkenet på Lysebu

Marlene og Christian Johannessen tar over ledelsen av kjøkkenet. Dermed blir Lysebus dansk-norske identitet styrket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her