Norsk gull i junior-VM

Norges lag tok seieren i kaldmat.
Redaksjonen
23 November 2010 - 13:58

Mandag ble det klart at de norske juniorkokkene tok gullet i kategorien kaldmat under «The 11th Culinary World Cup» i Luxemburg. Kaptein for de ti juniorene på laget er Morten Rathe, kjøkkensjef på Rica Nidelven i Trondheim.
- Dette er første gang vi deltar, og vi visste jo ikke helt hva vi gikk til. At vi traff så godt både med mat og stil er imponerende, sier Rathe til Adressa.no.

Kokkene konkurrerte i tre kategorier; showfat og tapas, femretters festmiddag samt desserter og showpiece.

Dommerne la vekt på detaljer i kreasjonene samt helheten i presentasjonen da de vurderte det norske laget. Ett års trening og god planlegging ga resultater.

- Gjennom de tre kategoriene må man ha fokus både på hvordan man bør presentere maten på tallerkenen og hvordan gjestene skal forsyne seg. Samtidig er det små detaljer ved de enkelte rettene som kanskje ikke legges merke til av alle, men som dommerne lett vil merke seg, sier Rathe.

En selvbygget buffé i pleksiglass med forskjellige forhøyninger fikk spesielt skryt av dommerne.

- Andre land hadde med blinkende lys og sterke farger i sine presentasjoner. Jeg tror vi skilte oss ut på en positiv måte ved å kjøre en enkel stil, sier Rathe.

Med seieren ligger laget godt an foran varmmatkonkurransen onsdag. Et godt resultat i den øvelsen kan sukre dem seieren sammenlagt.

Sammenlagtresultatene blir kunngjort torsdag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her