Norsk øl i verdenstoppen

Inne på ølhundenes topp 100-liste.

Det amerikanske nettstedet RateBeer.com er verdens største brukerstyrte ølportal. I en fersk rangering er Haandbryggeriet kåret til Norges beste bryggeri og til det 48. beste bryggeriet i verden. Nøgne Ø er rangert på 56. plass.

- Dette er imponerende når vi vet at 10 000 bryggerier fra hele verden ble vurdert, sier Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Haandbryggeriet i Drammen er et mikrobryggeri som ble startet av fire ølentusiaster i 2005. Siden har bryggeriet ekspandert jevnt og trutt og eksporterer nå til nesten hele verden.

Nøgne Ø i Grimstad har siden starten i 2003 etablert seg i markedet for spesialøl. Bryggeriet satser spesielt på ølspesialiteter fra England, Belgia og USA.

I en kåring i NORØL, Norske ølkubbers landsforbund, stikker Nøgne Ø av med en suveren seier. På de neste plassene kommer Haandbryggeriet og Kinn Bryggeri i Florø, skriver forbundet i en pressemelding.

Alle de tre bryggeriene er nisjebryggerier som produserer øltyper som knapt var å få tak i i Norge for få år siden.

NORØLs medlemmer stemte fram Nøgne Ø Imperial som årets beste ølnyhet, fulgt av Ægir Natt Imperial Porter og Nøgne Ø Two Captains Double.

100 000 nordmenn er medlemmer i ølklubber tilknyttet NORØL og Norsk hjemmebryggerforening, NORBRYGG.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen