Norsk øl i verdenstoppen

Inne på ølhundenes topp 100-liste.

Det amerikanske nettstedet RateBeer.com er verdens største brukerstyrte ølportal. I en fersk rangering er Haandbryggeriet kåret til Norges beste bryggeri og til det 48. beste bryggeriet i verden. Nøgne Ø er rangert på 56. plass.

- Dette er imponerende når vi vet at 10 000 bryggerier fra hele verden ble vurdert, sier Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Haandbryggeriet i Drammen er et mikrobryggeri som ble startet av fire ølentusiaster i 2005. Siden har bryggeriet ekspandert jevnt og trutt og eksporterer nå til nesten hele verden.

Nøgne Ø i Grimstad har siden starten i 2003 etablert seg i markedet for spesialøl. Bryggeriet satser spesielt på ølspesialiteter fra England, Belgia og USA.

I en kåring i NORØL, Norske ølkubbers landsforbund, stikker Nøgne Ø av med en suveren seier. På de neste plassene kommer Haandbryggeriet og Kinn Bryggeri i Florø, skriver forbundet i en pressemelding.

Alle de tre bryggeriene er nisjebryggerier som produserer øltyper som knapt var å få tak i i Norge for få år siden.

NORØLs medlemmer stemte fram Nøgne Ø Imperial som årets beste ølnyhet, fulgt av Ægir Natt Imperial Porter og Nøgne Ø Two Captains Double.

100 000 nordmenn er medlemmer i ølklubber tilknyttet NORØL og Norsk hjemmebryggerforening, NORBRYGG.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen