Norsk sjømat i London

Hele 2500 måltider med norsk laks og kamskjell gikk med i løpet av fire dager under Taste of London.

Det var stjernekokk Pascal Proyart fra restaurant One-O-One som i samarbeid med Eksportutvalget for fisk disket opp med norsk mat for et matinteressert publikum.
 
I løpet av de fire dagene gikk det med nærmere 300 kg norsk laks og 2 000 norske kamskjell til retten Confit of Norwegian salmon and scallop mi-cuit, truffle potato mousseline and foie gras jus roti.
 
God arena
- Når så mange mennesker kommer for å få en smak av rettene med norsk laks og kamskjell sier det seg selv at produktene faller i smak for svært mange. Tilbakemeldingene var overveldende, folk kom tilbake både en og to ganger, og uttrykte at dette var det beste måltidet de hadde smakt hele dagen. Disse besøkende er folk med en stor kulinarisk interesse og mange fungerer som opinionsledere i matmiljøene i England. Her hadde vi en unik mulighet til å vise dem hvor godt det smaker med norsk sjømat, sier prosjektleder Line Børnick-Sørhaug til Eksportutvalgets hjemmeside.
 
Sverger til norsk
Pascal Proyart er ingen hvem-som-helst i restaurantverdenen. One-O-One er valgt til Londons beste fiskerestaurant fem år på rad av Harden's Restaurant Guide. Restauranten gjenåpner i slutten av juli etter tre måneders oppussing, og Pascal vil fremdeles servere norsk laks, torsk, kveite og kamskjell. Menyen blir supplert med flere norske arter utover høsten, men det er norsk kongekrabbe som fremdeles er restaurantens bestselger.
 
Under Taste of London arrangerte Eksportutvalget for fisk en konkurranse på standen til One-O-One. Nærmere 1000 mennesker meldte seg på konkurransen ved å svare på noen enkle spørsmål om norsk sjømat og One-O-One. Vinneren får bli med på tur til Norge med Pascal Proyart til høsten.
 
Fjerde året
Taste of London ble avholdt for fjerde året på rad og er en fire dagers matfest der 50 av Londons beste restauranter serverer smakebiter til 50 000 besøkende. Kvaliteten er høy, til sammen 13 Michelin-stjerner hadde restaurantene som deltok. Foruten One-O-One deltok blant annet Jamie Oliver's Fifteen, 3 av Gordon Ramsay's restauranter og Tom Aiken's 2 restauranter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen