Norsk sjømat i London

Hele 2500 måltider med norsk laks og kamskjell gikk med i løpet av fire dager under Taste of London.
Redaksjonen
13 Juli 2007 - 16:51

Det var stjernekokk Pascal Proyart fra restaurant One-O-One som i samarbeid med Eksportutvalget for fisk disket opp med norsk mat for et matinteressert publikum.
 
I løpet av de fire dagene gikk det med nærmere 300 kg norsk laks og 2 000 norske kamskjell til retten Confit of Norwegian salmon and scallop mi-cuit, truffle potato mousseline and foie gras jus roti.
 
God arena
- Når så mange mennesker kommer for å få en smak av rettene med norsk laks og kamskjell sier det seg selv at produktene faller i smak for svært mange. Tilbakemeldingene var overveldende, folk kom tilbake både en og to ganger, og uttrykte at dette var det beste måltidet de hadde smakt hele dagen. Disse besøkende er folk med en stor kulinarisk interesse og mange fungerer som opinionsledere i matmiljøene i England. Her hadde vi en unik mulighet til å vise dem hvor godt det smaker med norsk sjømat, sier prosjektleder Line Børnick-Sørhaug til Eksportutvalgets hjemmeside.
 
Sverger til norsk
Pascal Proyart er ingen hvem-som-helst i restaurantverdenen. One-O-One er valgt til Londons beste fiskerestaurant fem år på rad av Harden's Restaurant Guide. Restauranten gjenåpner i slutten av juli etter tre måneders oppussing, og Pascal vil fremdeles servere norsk laks, torsk, kveite og kamskjell. Menyen blir supplert med flere norske arter utover høsten, men det er norsk kongekrabbe som fremdeles er restaurantens bestselger.
 
Under Taste of London arrangerte Eksportutvalget for fisk en konkurranse på standen til One-O-One. Nærmere 1000 mennesker meldte seg på konkurransen ved å svare på noen enkle spørsmål om norsk sjømat og One-O-One. Vinneren får bli med på tur til Norge med Pascal Proyart til høsten.
 
Fjerde året
Taste of London ble avholdt for fjerde året på rad og er en fire dagers matfest der 50 av Londons beste restauranter serverer smakebiter til 50 000 besøkende. Kvaliteten er høy, til sammen 13 Michelin-stjerner hadde restaurantene som deltok. Foruten One-O-One deltok blant annet Jamie Oliver's Fifteen, 3 av Gordon Ramsay's restauranter og Tom Aiken's 2 restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her