Norske jordbær i Hooch

I forbindelse med lanseringen av sommerens store drikkevarenyhet, Jordbær-Hooch, eller Hooch Strawberry, som er det offisielle navnet, sier importøren Arve Røys Stranden at det kan bli aktuelt å bruke norske jordbær i drikken i fremtiden.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 02:00

Hooch-produktene selger nemlig så godt i Norge at det vurderes å produsere her. - Både norske jordbær og solbær kan komme til å havne i Hooch-flaskene, og i andre av våre produkter, sier Strag-direktøren.
 
ESA har gått til søksmål mot Norge for å få Hooch ut i dagligvarebutikkene. - Hooch Strawberry er utviklet spesielt for det norske markedet, blant annet med tanke på at vi kan få selge produktet i dagligvarebutikkene. - Vi er svært glad for ESAs støtte mot den særnorske diskrimineringen av god smak. Hvorfor skal den gode jordbærsmaken med 4,7 vol% alkohol være forbudt, når øl med samme alkoholstyrken er tillatt, undrer Arve Røys Stranden og forrtsetter.
 
Hooch Strawberry er utviklet i samarbeid med produsenten, det store engelske Bass-konsernet, og er kun tilsalgs i Norge og i Tyskland, men trolig kommer andre land etter, sier Stranden. Strag og Bass har arbeidet i over ett år med å få fram den velsmakende jordbær-smaken i Hooch Strawberry. Strag har bestemt seg for å satse meget sterkt på nettopp denne smaken fordi nordmenn er så glad i den.
 
Tre jordbær-drikker
Fra før har Strag jordbær-likøren Wild Strawberry til salgs på Vinmonopolet. - I november kommer vi med en jordbær-krem likør som vi har forsket på i to år for å få til. Verken jordbær eller krem kommer fra Norge - dessverre, for her har vi ikke lov å produsere brennevinsprodukter ennå. Og det blir for dyrt å sende alt til Irland, hvor vi produserer kremlikøren. Vi håper imidlertid at dette vil endre seg snart, fremholder Stranden, som lover å produsere flere spennende alkoholprodukter.
 
Fakta om hooch
Hooper''s Hooch kom på markedet i 1995 og ble straks en suksess verden over. På grunn av de ulike landenes lovgivning, finnes det både vin- og brennevinsbaserte Hooch-varianter. De siste to-tre årene er det utviklet spesielle varianter for enkelte land/markeder. I Norge må Hooch selges på Vinmonopolet, til tross for samme alkoholstyrke som pils.
 
I Norge og i noen andre land ble det rettet sterk kritikk mot drikken, som spesielt avholdsbevegelsen hevder drikkes av mindreårige og fører til tidligere debutalder. Kritikken er blitt tilbakevist, fordi det ikke finnes vitenskaplige undersøkelser som støtter opp om kritikken.
 
Hooch Strawberry er en musserende aromatisert vinbasert drikk i 33 cl flasker som kan drikkes godt avkjølt rett fra flasken, i glass med knust is, som frisk apertif i champagneglass (gjerne til jordbær/jordbærkake).
 
Hooch Strawberry har en god jordbærduft uten for mye sødme. Forfriskende, ren jordbærsmak og lang og meget behagelig ettersmak. Inneholder bærrester. En vidunderlig frisk sommerdrikk!
 
Hooch Strawberry er vinbasert. Alkoholprosenten er som for de øvrige Hooch-variantene 4,7 vol%.
 
Vinmonopolets pris er kr. 25,70.
 
Øvrige smaker i Hooch-serien (33 cl flasker) er:
7626 Hooper''s Hooch Lemon - halvtørr, musserende og svært frisk sitron-drikk.
7959 Hooper''s Hooch Apple - halvtørr, musserende epledrikk
7880 Hooper''s Hooch Orange - halvtørr, musserende appelsindrikk

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her