Norske jordbær i Hooch

I forbindelse med lanseringen av sommerens store drikkevarenyhet, Jordbær-Hooch, eller Hooch Strawberry, som er det offisielle navnet, sier importøren Arve Røys Stranden at det kan bli aktuelt å bruke norske jordbær i drikken i fremtiden.

Hooch-produktene selger nemlig så godt i Norge at det vurderes å produsere her. - Både norske jordbær og solbær kan komme til å havne i Hooch-flaskene, og i andre av våre produkter, sier Strag-direktøren.
 
ESA har gått til søksmål mot Norge for å få Hooch ut i dagligvarebutikkene. - Hooch Strawberry er utviklet spesielt for det norske markedet, blant annet med tanke på at vi kan få selge produktet i dagligvarebutikkene. - Vi er svært glad for ESAs støtte mot den særnorske diskrimineringen av god smak. Hvorfor skal den gode jordbærsmaken med 4,7 vol% alkohol være forbudt, når øl med samme alkoholstyrken er tillatt, undrer Arve Røys Stranden og forrtsetter.
 
Hooch Strawberry er utviklet i samarbeid med produsenten, det store engelske Bass-konsernet, og er kun tilsalgs i Norge og i Tyskland, men trolig kommer andre land etter, sier Stranden. Strag og Bass har arbeidet i over ett år med å få fram den velsmakende jordbær-smaken i Hooch Strawberry. Strag har bestemt seg for å satse meget sterkt på nettopp denne smaken fordi nordmenn er så glad i den.
 
Tre jordbær-drikker
Fra før har Strag jordbær-likøren Wild Strawberry til salgs på Vinmonopolet. - I november kommer vi med en jordbær-krem likør som vi har forsket på i to år for å få til. Verken jordbær eller krem kommer fra Norge - dessverre, for her har vi ikke lov å produsere brennevinsprodukter ennå. Og det blir for dyrt å sende alt til Irland, hvor vi produserer kremlikøren. Vi håper imidlertid at dette vil endre seg snart, fremholder Stranden, som lover å produsere flere spennende alkoholprodukter.
 
Fakta om hooch
Hooper''s Hooch kom på markedet i 1995 og ble straks en suksess verden over. På grunn av de ulike landenes lovgivning, finnes det både vin- og brennevinsbaserte Hooch-varianter. De siste to-tre årene er det utviklet spesielle varianter for enkelte land/markeder. I Norge må Hooch selges på Vinmonopolet, til tross for samme alkoholstyrke som pils.
 
I Norge og i noen andre land ble det rettet sterk kritikk mot drikken, som spesielt avholdsbevegelsen hevder drikkes av mindreårige og fører til tidligere debutalder. Kritikken er blitt tilbakevist, fordi det ikke finnes vitenskaplige undersøkelser som støtter opp om kritikken.
 
Hooch Strawberry er en musserende aromatisert vinbasert drikk i 33 cl flasker som kan drikkes godt avkjølt rett fra flasken, i glass med knust is, som frisk apertif i champagneglass (gjerne til jordbær/jordbærkake).
 
Hooch Strawberry har en god jordbærduft uten for mye sødme. Forfriskende, ren jordbærsmak og lang og meget behagelig ettersmak. Inneholder bærrester. En vidunderlig frisk sommerdrikk!
 
Hooch Strawberry er vinbasert. Alkoholprosenten er som for de øvrige Hooch-variantene 4,7 vol%.
 
Vinmonopolets pris er kr. 25,70.
 
Øvrige smaker i Hooch-serien (33 cl flasker) er:
7626 Hooper''s Hooch Lemon - halvtørr, musserende og svært frisk sitron-drikk.
7959 Hooper''s Hooch Apple - halvtørr, musserende epledrikk
7880 Hooper''s Hooch Orange - halvtørr, musserende appelsindrikk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen