Norske jordbær i Hooch

I forbindelse med lanseringen av sommerens store drikkevarenyhet, Jordbær-Hooch, eller Hooch Strawberry, som er det offisielle navnet, sier importøren Arve Røys Stranden at det kan bli aktuelt å bruke norske jordbær i drikken i fremtiden.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 01:00

Hooch-produktene selger nemlig så godt i Norge at det vurderes å produsere her. - Både norske jordbær og solbær kan komme til å havne i Hooch-flaskene, og i andre av våre produkter, sier Strag-direktøren.
 
ESA har gått til søksmål mot Norge for å få Hooch ut i dagligvarebutikkene. - Hooch Strawberry er utviklet spesielt for det norske markedet, blant annet med tanke på at vi kan få selge produktet i dagligvarebutikkene. - Vi er svært glad for ESAs støtte mot den særnorske diskrimineringen av god smak. Hvorfor skal den gode jordbærsmaken med 4,7 vol% alkohol være forbudt, når øl med samme alkoholstyrken er tillatt, undrer Arve Røys Stranden og forrtsetter.
 
Hooch Strawberry er utviklet i samarbeid med produsenten, det store engelske Bass-konsernet, og er kun tilsalgs i Norge og i Tyskland, men trolig kommer andre land etter, sier Stranden. Strag og Bass har arbeidet i over ett år med å få fram den velsmakende jordbær-smaken i Hooch Strawberry. Strag har bestemt seg for å satse meget sterkt på nettopp denne smaken fordi nordmenn er så glad i den.
 
Tre jordbær-drikker
Fra før har Strag jordbær-likøren Wild Strawberry til salgs på Vinmonopolet. - I november kommer vi med en jordbær-krem likør som vi har forsket på i to år for å få til. Verken jordbær eller krem kommer fra Norge - dessverre, for her har vi ikke lov å produsere brennevinsprodukter ennå. Og det blir for dyrt å sende alt til Irland, hvor vi produserer kremlikøren. Vi håper imidlertid at dette vil endre seg snart, fremholder Stranden, som lover å produsere flere spennende alkoholprodukter.
 
Fakta om hooch
Hooper''s Hooch kom på markedet i 1995 og ble straks en suksess verden over. På grunn av de ulike landenes lovgivning, finnes det både vin- og brennevinsbaserte Hooch-varianter. De siste to-tre årene er det utviklet spesielle varianter for enkelte land/markeder. I Norge må Hooch selges på Vinmonopolet, til tross for samme alkoholstyrke som pils.
 
I Norge og i noen andre land ble det rettet sterk kritikk mot drikken, som spesielt avholdsbevegelsen hevder drikkes av mindreårige og fører til tidligere debutalder. Kritikken er blitt tilbakevist, fordi det ikke finnes vitenskaplige undersøkelser som støtter opp om kritikken.
 
Hooch Strawberry er en musserende aromatisert vinbasert drikk i 33 cl flasker som kan drikkes godt avkjølt rett fra flasken, i glass med knust is, som frisk apertif i champagneglass (gjerne til jordbær/jordbærkake).
 
Hooch Strawberry har en god jordbærduft uten for mye sødme. Forfriskende, ren jordbærsmak og lang og meget behagelig ettersmak. Inneholder bærrester. En vidunderlig frisk sommerdrikk!
 
Hooch Strawberry er vinbasert. Alkoholprosenten er som for de øvrige Hooch-variantene 4,7 vol%.
 
Vinmonopolets pris er kr. 25,70.
 
Øvrige smaker i Hooch-serien (33 cl flasker) er:
7626 Hooper''s Hooch Lemon - halvtørr, musserende og svært frisk sitron-drikk.
7959 Hooper''s Hooch Apple - halvtørr, musserende epledrikk
7880 Hooper''s Hooch Orange - halvtørr, musserende appelsindrikk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her