Norske medaljehåp i helgens EM

Norges to beste østersåpnere, Heini Petersen og Xiang Xu, møter europaeliten til årets EM i Gøteborg siste helgen i februar.
Redaksjonen
23 Februar 2010 - 16:46

For andre gang arrangeres EM i østersåpning under den store matmessen Passion för Mat i Gøteborg, og lørdag den 27. februar klokken 16 er det et meget sterkt startfelt som møter Norges to medaljehåp.
 
Verdens beste
Regjerende verdensmester Xavier Caille (bildet til venstre) stiller til start i Gøteborg for Frankrike, mens Irland stiller med verdensmester fra 2007 og regjerende europamester Michael Moran, sammen med Michael Kelly og Stephan Nolan.
 
Sverige har i år en tredobbelt sjanse med fjorårets svenske mester Niklas Wiklund, samt Lars Karlson.
 
I tillegg stiller svenske Fredrik Lindfors som en av to deltakere for UK da han jobber ved en restaurant i London. I alt er det 20 deltakere fra 12 nasoner som stiller til start i årets EM.
 
Hvem som vinner i dette sterke feltet er helt åpent, og det tegner for en spennende og svært underholdende konkurranse. Så hvorfor ikke legge turen til Gøteborg denne helgen?
 
Vi ønsker våre norske medaljehåp lykke til i helgens EM!
 
Gourmet en hel helg
Matmessen Passion för Mat er lagt til Eriksbergshallen som ligger rett utenfor Gøteborg Sentrum, og messen er åpen fra fredag 26. februar til og med søndag 28. februar.
 
EM i østersåpning - lørdag 27. februar kl 16.00 - 19.00
 
Passion för Mat
26. - 28. februar 2010
Eriksbergshallen, Gøteborg
 
 
Deltakere EM i østersåpning 2010, Gøteborg:
 
• Niklas Wiklund - Sverige
• Lars Karlsson - Sverige
• Heini Petersen - Norge
• Xiang Xiu - Norge
• Simon Toensager - Danmark
• Henrik I Surina - Danmark
• Lasse Lundqvist - Finland
• Martin Söderström - Finland
• Anti Lepik - Estland
• Miguel Garrido Gonzales - Spania
• Simon Kealy - Wales
• Urs Müller - Tyskland
• Armando Lema - UK
• Fredrik Lindfors - UK
• Xavier Caille - France
• Michael Moran - Irland
• Micheal Kelly - Irland
• Stephen Nolan - Irland
• Libor Bad'ura - Tsjekkiske Republikk
• Stanislav Zukal - Tsjekkiske Republikk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her