Norske restauranter hedres

Craigs Kjøkken i Stavanger er tildelt utmerkelsen Award of Excellence av det amerikanske vintidsskriftet Wine Spectator. Hvert år velger tidsskriftet ut restauranter med de beste vinkartene. Listen over årets vinnere finner du i siste utgave som nettopp er kommet ut i USA.

Også andre norske restauranter er å finne på listen: Bagatelle, Le Canard, Blom, Markveien Mat & Vinhus. Det er første året serveringssteder utenfor Oslo er med på listen. Og på den har Craigs fått følge av Elysée på Voss. Sistnevnte plasserte seg som nummer to i en norsk vinkartkonkurranse tidligere i år. I fjor gikk den samme restauranten til topps.
 
I en pressemelding fra Craigs Kjøkken heter det at prisen som er gitt av Wine Spectator virker svært inspirerende. Og selvfølgelig kjærkommen etter bare to års drift. Craigs er ikke en gourmetrestaurant, heter det. Det satses på et godt utvalg av viner som først og fremst er tilpasset maten, tilhørende kategorien kreativ amerikansk. Vinkartet har beskrivelser av samtlige viner og forandres hele tiden. Det inneholder mange mindre kjente viner fra små kvalitetsprodusenter til en meget fordelaktig pris.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen