Ny adm. direktør i Vinmonopolet

Nordis Vik Olausson er konstituert som Vinmonopolets nye adm. direktør.
Redaksjonen
09 Desember 2005 - 09:16

Helse- og omsorgsdepartementet har, etter anbefaling fra styret i Vinmonopolet på et møte 8.desember, konstituert Økonomi- og HR direktør Nordis Vik Olausson i Vinmonopolet i stillingen som adm. direktør fra 1. januar 2006.

- Det er et samlet styre som har bedt Nordis Vik Olausson påta seg denne oppgaven. Hun er valgt ut fra en totalvurdering av hva som vil tjene virksomheten best, blant annet med utgangspunkt i at hun har bred og relevant ledererfaring også fra andre virksomheter enn Vinmonopolet. Nordis Vik Olausson er respektert internt og har gode forutsetninger for å samle organisasjonen og bidra til at viktige prosesser kan fortsette i tiden frem til en ny leder er ansatt, sier styreleder Siri Hatlen.

Nordis Vik Olausson (50) er i dag ansatt som Økonomi- og HR direktør i AS Vinmonopolet. Hun kom til Vinmonopolet i 2002 fra stillingen som personaldirektør i Reitan Narvesen konsernet. Olausson har bred ledererfaring innen detaljhandel- og servicenæringen.

- Jeg er sikker på at en samlet ledergruppe sammen med fagforeningene og styret skal bidra til at vi skaper det nødvendige samhold og samarbeidsklima som bedriften er avhengig av. Våre 1 700 medarbeidere har i lengre tid måttet forholde seg til uro på sin egen arbeidsplass og de fortjener nå at vi skaper den nødvendige ro. Vinmonopolet er en veldrevet bedrift med mange dyktige medarbeidere. Vi har et stort ansvar i å vise at vi forvalter disse verdiene på en god og tillitsvekkende måte overfor våre kunder, våre eiere og omverdenen for øvrig, sier Nordis Vik Olausson.

Fredag 2. desember ble det kjent at nåværende adm. direktør i Vinmonopolet, Knut Grøholt, fratrer stillingen 31. desember 2005. Han vil være ansatt i Vinmonopolet frem til pensjonsalder i juni 2009, men stå til disposisjon tilsvarende heltidsstilling for Vinmonopolet og Helse- og omsorgsdepartementet for å utføre oppdrag etter nærmere angivelse fra departementet.

I forbindelse med ansettelse av ny adm. direktør har styret vedtatt å nedsette et ansettelsesutvalg bestående av styreleder Siri Hatlen, styrets nestleder Elsbeth Tronstad og representant valgt av de ansatte Helge Storvik. - Utvalget vil umiddelbart, og i henhold til avtale med Helse- og omsorgsdepartementet, starte arbeidet med å planlegge og gjennomføre en prosess med sikte på å få ansatt ny adm. direktør for Vinmonopolet, sier styreleder Siri Hatlen. Utvalget vil også ha ansvar for å knytte til seg en ekstern rådgiver for å bistå i prosessen.
 
Kilde: NTB

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her