Ny aksjonær på Sanderstølen

En ny aksjonær har kommet inn på eiersiden ved Sanderstølen høyfjellshotell.

De fire investorene fra Grenland som for et drøyt halvår siden ble ufrivillige eiere av Sanderstølen høyfjellshotell har fått en ny medeier til hotellet.
 
Investorene måtte dele eierskapet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen.
 
Tok opp lån
De fire investorene spyttet høsten 2008 inn fem millioner kroner i aksjekapital i sitt nyetablerte og felles eide Golsfjellet Holding AS. I tillegg tok de opp lån på ti millioner kroner.
 
Deretter ble pengene overført som lån til Sanderstølen høyfjellshotell med håp om en eventyrlig avkastning på tomtesalg.
 
Bråk og uro
Men det gikk ikke slik. Etter flere måneders bråk og uro er Skau-Jacobsens selskaper nå innlevert skifteretten for oppløsning. Bobestyreren har solgt hans halvpart av hotellaksjene videre til Fjeller Eiendom AS i Oslo.
 
Fjeller Eiendom fikk tilslaget på 50 prosent av aksjene for 150 000 kroner.
 
Ikke pent behandlet
- Hotellet er ikke blitt behandlet pent de siste årene. Nå må vi sette oss sammen og få dette stedet opp å gå. Det må hentes inn mer penger for å få tingene på plass, sier Per Kristian Fjeller i Fjeller Eiendom AS til TA.
 
Han sier salgsprospektet for hotellet er trukket tilbake.
 
Sanderstølen høyfjellshotell satt med en langsiktig gjeld på nær 40 millioner kroner ved utgangen av 2007 og inntjeningen var dårlig både det året og siste år.
 
Som følge av turbulens på eiersiden og dårlig drift sliter hotellet med et dårlig rykte.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen