Ny aksjonær på Sanderstølen

En ny aksjonær har kommet inn på eiersiden ved Sanderstølen høyfjellshotell.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 17:00

De fire investorene fra Grenland som for et drøyt halvår siden ble ufrivillige eiere av Sanderstølen høyfjellshotell har fått en ny medeier til hotellet.
 
Investorene måtte dele eierskapet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen.
 
Tok opp lån
De fire investorene spyttet høsten 2008 inn fem millioner kroner i aksjekapital i sitt nyetablerte og felles eide Golsfjellet Holding AS. I tillegg tok de opp lån på ti millioner kroner.
 
Deretter ble pengene overført som lån til Sanderstølen høyfjellshotell med håp om en eventyrlig avkastning på tomtesalg.
 
Bråk og uro
Men det gikk ikke slik. Etter flere måneders bråk og uro er Skau-Jacobsens selskaper nå innlevert skifteretten for oppløsning. Bobestyreren har solgt hans halvpart av hotellaksjene videre til Fjeller Eiendom AS i Oslo.
 
Fjeller Eiendom fikk tilslaget på 50 prosent av aksjene for 150 000 kroner.
 
Ikke pent behandlet
- Hotellet er ikke blitt behandlet pent de siste årene. Nå må vi sette oss sammen og få dette stedet opp å gå. Det må hentes inn mer penger for å få tingene på plass, sier Per Kristian Fjeller i Fjeller Eiendom AS til TA.
 
Han sier salgsprospektet for hotellet er trukket tilbake.
 
Sanderstølen høyfjellshotell satt med en langsiktig gjeld på nær 40 millioner kroner ved utgangen av 2007 og inntjeningen var dårlig både det året og siste år.
 
Som følge av turbulens på eiersiden og dårlig drift sliter hotellet med et dårlig rykte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her