Ny cognacvariant fra Bache Gabrielsen

Haugen-Gruppen lanserer nå Bache Gabrielsen VSOP i Norge. En naturlig variant i kolleksjonen fra denne av Norges best solgte cognacmerker.

Bache-Gabrielsen VSOP er en lett, frisk og fruktig cognac som er lagret i minst 7 år. Blandingen består av 70% Fins Bois og 30% Petite Champagne. Fins Bois tilfører aromaer av eple, tørkede plommer og hasselnøtt mens Petite Champagne gir den en flott lengde, finesse og et floralt preg. Alt i følge en pressemelding fra den norske importøren; Haugen-Gruppen.
 
Bache-Gabrielsens VSOP er i dag tilgjengelig på Horecamarkedet (Vectura 107684 / EPD nummer 639864 - kr. 292,01 ekskl. mva) og f.o.m. 1. november tilgjengelig i basis Vinmonopolet (14260/01 kr. 370,00).

Litt historikk
Sekondløytnant Thomas Bache Gabrielsen fra Holmestrand i Vestfold, sønn av den lokale samlagsbestyreren, ble som ung mann sendt av sin far til Frankrike. Det for å lære om vin- og brennevins-bransjen, men også for å lære de franske gloser. Den unge Thomas giftet seg etter noen få år i Cognac med sin Odette, datter av en av distriktets dyktige vinbønder.

Sammen med en annen utvandret nordmann, konsul Petter Rustad fra Ås i Akerhus, etablerte de i 1906 sitt eget cognachus. De unge herrer satset tidlig på eksport og fikk rask suksess ikke minst i Skandinavia.

Som en kuriositet kan nevnes at den første flaske Bache Gabrielsen Tre Kors, kostet kr 3,- på samlaget i Holmestrand. I forbudstiden fikk man Bache Gabrielsen som "sykebrennevin" mot resept på apoteket.

Firmaet befinner seg i dag i de samme lokaler hvor det hele startet, og ledes av grunnleggerens sønnesønn, Christian Bache Gabrielsen. Christian og hans familie er i dag stolte over sine norske røtter, og lager derfor sin cognac under navnet Bache Gabrielsen kun for Norge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen