Ny eplemostprodusent i Lier

Mens de fleste typer eplemost og eplejuice lages av konsentrat som blandes opp med vann, kunstige smakstilsetninger og sukker, er "Liereple" ren saft rett fra eplet.

- "Liereple" er et 100 % naturprodukt. Vi presset i år 80 tonn epler til 50.000 liter eplemost, kan Liers nye eplemostprodusent, Marius Egge berette.
- Vi bruker ingen tilsetninger, verken kunstige eller naturlige - ikke engang vann eller sukker, fremholder Egge.
 
Det håndplukkede eplet går rett fra sortering til saftpressa, for eplesaft må lages når smaken er helt på topp. Det gjelder å få med alt det gode fra eplet over på flaskene.
- Har eplet modnet for lite, vil sukkerinnholdet være for lavt. Resultat: sur smak. Overmoden frukt gir emmen saft, forteller eplebonden. - Det eneste vi gjør etter pressing er å pasteurisere saften for å øke holdbarheten.
 
Oslofirmaet Strag as er salgsrepresentant for Liereple for både dagligvare- og restaurantmarkedene.
- Liereple er et fremragende produkt som vi meget sterkt anbefaler som et svært velsmakende og alkoholfritt alternativ til vin på restauranter, sier daglig leder Arve Røys Stranden.
 
Marius Egge, en av de fremste eple- og jordbærbøndene i Lier, startet i 2003 egenpressing av epler til høykvalitets eplesaft med fruktkjøtt. Eplepresseriet kan håndtere maksimum 100.000 liter eplemost. Eplevariantene som brukes til eplemost er Aroma, Gravenstein og noe Summerred.
 
Historien til Egge gård og epledyrking i Lier går tilbake til 1702. Dagens bonde er 11. generasjon på gården. Egge gård har i dag 40 dekar eplehager. Hele produksjonen er økologisk. Lier er et av Norges største fruktdyrkingsområder og omfatter 2.000 dekar eplehager, som årlig produserer 2-2.500 tonn epler.
 
Kilde: Pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen