Ny eplemostprodusent i Lier

Mens de fleste typer eplemost og eplejuice lages av konsentrat som blandes opp med vann, kunstige smakstilsetninger og sukker, er "Liereple" ren saft rett fra eplet.
Redaksjonen
13 Januar 2005 - 01:00

- "Liereple" er et 100 % naturprodukt. Vi presset i år 80 tonn epler til 50.000 liter eplemost, kan Liers nye eplemostprodusent, Marius Egge berette.
- Vi bruker ingen tilsetninger, verken kunstige eller naturlige - ikke engang vann eller sukker, fremholder Egge.
 
Det håndplukkede eplet går rett fra sortering til saftpressa, for eplesaft må lages når smaken er helt på topp. Det gjelder å få med alt det gode fra eplet over på flaskene.
- Har eplet modnet for lite, vil sukkerinnholdet være for lavt. Resultat: sur smak. Overmoden frukt gir emmen saft, forteller eplebonden. - Det eneste vi gjør etter pressing er å pasteurisere saften for å øke holdbarheten.
 
Oslofirmaet Strag as er salgsrepresentant for Liereple for både dagligvare- og restaurantmarkedene.
- Liereple er et fremragende produkt som vi meget sterkt anbefaler som et svært velsmakende og alkoholfritt alternativ til vin på restauranter, sier daglig leder Arve Røys Stranden.
 
Marius Egge, en av de fremste eple- og jordbærbøndene i Lier, startet i 2003 egenpressing av epler til høykvalitets eplesaft med fruktkjøtt. Eplepresseriet kan håndtere maksimum 100.000 liter eplemost. Eplevariantene som brukes til eplemost er Aroma, Gravenstein og noe Summerred.
 
Historien til Egge gård og epledyrking i Lier går tilbake til 1702. Dagens bonde er 11. generasjon på gården. Egge gård har i dag 40 dekar eplehager. Hele produksjonen er økologisk. Lier er et av Norges største fruktdyrkingsområder og omfatter 2.000 dekar eplehager, som årlig produserer 2-2.500 tonn epler.
 
Kilde: Pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her