Ny fatlagret akevitt

Arcus er ikke lenger alene om å fremstille fatlagret, norsk akevitt.

Nansen Aquavit er nemlig på banen. Det er Petter Wulff i Eurowine og Ole Puntervold i Agder Brenneri som står bak den første fatlagrede akevitten utenfor Arcus-systemet.
 
Testet blindt
- Da vi startet dette fikk vi både eksperter og lekfolk til å teste en rekke akevitter blindt. Samlet sett foretrakk de Gammel Opland, bestselgeren i Norge. Vårt ferdige resultat ligger imidlertid nok nærmere Lysholm Linie enn noen annen av de konkurrerende akevittene i det norske markedet, sier Petter Wulff til Dagens Næringsliv.
 
Wulff har jobbet med dette de siste to årene.
 
Flere akevitter
- Ole Puntervold har fremstilt flere akevitter de siste årene, men ingen av dem har vært fatlagret. Vårt ønske var å følge den norske tradisjonen også når det gjelder lagring på sherryfat, sier Wulff. Han har investert 650 000 kroner i prosjektet.
 
Det finnes 5 500 flasker tilgjengelig for restauranter og polkunder. Og dersom akevitten blir en suksess er det muligheter for å lage 50 000 flasker til.
 
Halvparten av sherryfatene som er kjøpt inn er tre år gamle. Resten er blitt brukt til å lagre olorososherry i 15 år, skriver DN.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen