Ny fatlagret akevitt

Arcus er ikke lenger alene om å fremstille fatlagret, norsk akevitt.
Redaksjonen
12 November 2007 - 12:00

Nansen Aquavit er nemlig på banen. Det er Petter Wulff i Eurowine og Ole Puntervold i Agder Brenneri som står bak den første fatlagrede akevitten utenfor Arcus-systemet.
 
Testet blindt
- Da vi startet dette fikk vi både eksperter og lekfolk til å teste en rekke akevitter blindt. Samlet sett foretrakk de Gammel Opland, bestselgeren i Norge. Vårt ferdige resultat ligger imidlertid nok nærmere Lysholm Linie enn noen annen av de konkurrerende akevittene i det norske markedet, sier Petter Wulff til Dagens Næringsliv.
 
Wulff har jobbet med dette de siste to årene.
 
Flere akevitter
- Ole Puntervold har fremstilt flere akevitter de siste årene, men ingen av dem har vært fatlagret. Vårt ønske var å følge den norske tradisjonen også når det gjelder lagring på sherryfat, sier Wulff. Han har investert 650 000 kroner i prosjektet.
 
Det finnes 5 500 flasker tilgjengelig for restauranter og polkunder. Og dersom akevitten blir en suksess er det muligheter for å lage 50 000 flasker til.
 
Halvparten av sherryfatene som er kjøpt inn er tre år gamle. Resten er blitt brukt til å lagre olorososherry i 15 år, skriver DN.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her