Ny fransk vinkategori lansert

En revolusjonerende plan som vil gjøre det mulig for vinprodusenter i Frankrike å ta et skritt utenfor det strikte lovverket i Appellation Controlée er lansert for den franske regjeringen. Bak står garvede og profesjonelle vinmakere.

Den nye franske vinkategorien har fått navnet Cépage de France (varieties of France), hvilket tillater produsentene å produsere endrueviner ved å bruke 80 prosent av den aktuelle druen i stedet for 100 prosent som loven i dag krever. Dessuten er en åpning for å bruke eikespon (forbudt i dag) som smakssetter ønskelig. Region eller kommune som Margaux eller Chablis skal i så fall ikke kunne brukes på etiketten.
 
Ideen ble lansert for to måneder siden og ble tatt opp igjen av Jean-Marie Chadronnier, president hos negociant CVBG Dourthe-Kressmann, under The French Wine Awards i London.
 
- Drastiske lempinger på AC-lovverket er nødvendig for å hjelpe franske vinprodusenter som merker konkurransen fra den nye verden, sier Chadronnier til Decanter og fortsetter: - Fransk vin må være enklere å lage. Vi vil selvfølgelig holde på våre terroir-viner, men endruevinene er stilen som forbrukerne liker. Og vi må gi forbrukerne det de vil ha, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen