Ny norsk kokkestjerne kåret

Sven Erik Renaa (27) fra Trondheim ble fredag ettermiddag kåret til Årets kokk i Norge. Tolv matkunstnere kjempet om hvordan man best kan tilberede kalv og havabbor.

– Dette er jo helt utrolig, sier Renaa. – Jeg var kjempeglad da jeg var ferdig med den harde konkurransen, men resultatet er uvirkelig, sier norgesmesteren.

Sven Erik Renaa fikk 456 poeng av 500 mulige, og ble av juryen beskrevet som "verdens beste kokk for øyeblikket". På andre plass kom Charles Tjessem fra Sandnes i Rogaland med 447 poeng. Norges tredje beste kokk for øyeblikket er Morten Schakenda fra Gjerdsvika i Sunnmøre med 442 poeng. Alle tre er med på Det norske kokkelandslaget.

Verdensmester som kollega Den nye norgesmesteren begynner å jobbe sammen med fjorårets verdensmester i kokkekunst, Terje Ness, på restauranten Oro i Oslo 1. mai i år. Sven Erik Renaa var tidligere kokk på restauranten Hansken i Oslo.

I to dager har tolv mesterkokker konkurrert på Storhusholdningsmessen på Sjølyst i Oslo. Det er stiftelsen Bocuse d’Or som arrangerer mesterskapet. Flere hundre messedeltakere var til stede i løpet av den intense konkurransen.

Juryen: Lars Barmen, Eivind Hellstrøm, Jens Petter Kolbeck, Bent Stiansen, Terje Næss, Leif Mannestrøm og Leon Ribbens kåret vinneren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen