Nye produkter Spesialitet-merket

Nye produkter Spesialitet-merket

Lutefisk fra Røst, Osten Lykle fra Ørsta og Eldhus Vossakorv er hedret med Matmerks Spesialitet-merke. 

De to første produsentene ble hedret under Matstreif i Oslo, mens produsenten for Eldhus Vossakorv fikk merket under Bergen Matfestival.

– Denne lutefisken er annerledes og velsmakende. Den har høy kvalitet basert på lokal tradisjon og lages av tørrfisk fra Lofoten, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Statsråden roser produsenten Glea for matskatten som nå blir mer synlig for forbrukere som leter etter noe ekstra.

Daglig leder Olaf Johan Pedersen hos Glea er både glad og stolt over å få utmerkelsen Spesialitet. Med det blir lutefisken han produserer innlemmet blant de såkalte norske smakverdighetene, som skal skille seg ut på markedet med unik smak, høy kvalitet og en spennende historie bak.

– Denne anerkjennelsen er kjempeviktig for oss. Dette betyr at vi har et produkt som skiller seg ut, det er ikke bare lutefisk, men en helt spesiell lutefisk. Det er viktig når vi prøver å skape et sterkt varemerke, sier Pedersen.

Lykle er en fast hvitost av geitemelk. Også den fikk Spesialitet-merket for sin unike smak og historie. Osten produseres av TINE Meierier Ørsta av melk fra hovedsaklig Sunnmøre og Nordfjord.

Meierisjef Bente Reklev i TINE Gruppen, er meget fornøyd med anerkjennelsen.

– Mange har lagt ned mye arbeid i lang tid for å utvikle den spennende nyskapingen som Lykle er. Geitebøndene har økt kvaliteten på melken, noe som også har hevet smaken på osten, selv om oppskriften er den samme.

Eldhus Vossakorv er tradisjonelt produkt som også har fått Spesialitet-merket for sine smakskvaliteter. 

– Å bli tildelt merket for Eldhus Vossakorv er en viktig anerkjennelse for det arbeidet vi utfører for opprettholde produksjonstradisjoner her på Evanger, sier fabrikksjef Bente Jorunn Hesjedal Sundheim.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen