Ølnyhetene på polet januar 2012

Aase E. Jacobsen
12 Januar 2012 - 10:30

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. januar 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

+ (89p)
Green’s Bottle Refermented Blonde Ale
Charles Cooper
Belgia
95661 VSD - kr 46,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 2
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Uklar gyllen. Flott duft med tydelig innslag av hvete, blomster, urter, krydder.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, frisk og god stort flott skum, veldig lang ettersmak, ganske kompleks. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et komplekst og spennende øl. (UÅ)
Laget av: Byggmalt, vann, humle, gjær
Alkoholinnhold: 5,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, annengangsgjæring i flasken. Glutenfri.
Bestill her:
+ (88p)
World Top Against The Grain Export
Wold Top Brewery
England
95309 VSD - kr 56,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
SR Wine Imports
Farge og duft: Lys gyllen. Fin maltdominert lagerduft, noe frukt og blomster samt touch av lær.
Smak: Fruktig start, følger duften, parfymert stil, godt skum, fin syre, lett bitterhet, god munnfølelse, frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et flott lagerøl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, mais, humle, gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, flaskemodnet i 9 måneder før salg. (Glutenfri - mindre enn 20ppm).
Bestill her:
+ (88p)
Page 24 Triple
Brasserie St. Germain
Frankrike
95659 Inter Logistikk - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vitaca Norge
Farge og duft: Gyllenrød. Fin malt- og humelduft, noe brød.
Smak: Fyldig skum i starten, dempet syre, veldig mye smak fra malt, balansert sødme, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Lam, okse.
Vurdering: Et godt øl. (UÅ)
Laget av: Flandersk humle, nordfransk byggmalt hvorav 2/3 Brewers Gold og 1/3 Strisselspalt, hvete, urter, gjær og vann
Alkoholinnhold: 7,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell overgjæret produksjonsprosess, den tredje og siste gjæringen foregikk i flasken, upastaurisert, modnet i 8 uker før salg.
Bestill her:
+ (88p)
Oude Geuze Boon
Brouwerij Boon
Belgia
92922 Vectura - kr 51,80 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vectura
Farge og duft: Gyllenrød. God duft med litt malt og oksiderte epler.
Smak: Syrlig start, god fylde, god konsentrasjon, massivt skum, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Fet mat.
Vurdering: En veldig harmonisk og balansert gueuze - kommersiell vil sikkert noen si - men det skal jo smake godt også. (UÅ)
Laget av: Malt, hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. spontangjæring.
Bestill her:
+ (87p)
Schneider Weisse Tap 5 Meine Hopfenweisse
Weisses Bräuhaus G. Schneider & Sohn
Tyskland
94136 Vectura - kr 52,80 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Farge og duft: Gyllen. Fint hvetepreg, en del brød, lær, røyk.
Smak: Stor fedme i skummet, kremaktig, masse smak, middels syre, men frisk nok, følger duften, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl.
Vurdering: Et godt hveteøl. (UÅ)
Laget av: Vann, hvete, bygg, humle, gjær
Alkoholinnhold: 8,2% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret i åpne tanker, annengansgjæring i flasken, tappet upastaurisert og ufiltrert.
Bestill her:
+ (87p)
Haandbryggeriet Fyr & Flamme IPA
Haandbryggeriet
Norge
95612 Vinhuset Engros - kr 63,20 (50cl)
Basisutvalg, kategori 6
Haandbryggeriet
Farge og duft: Gyllenrød.Spennende duft med søte epler, lær, brød.
Smak: Stor kremaktig skum, god syre og stor bitterhet, tørker ganske mye utover, litt grønn mot slutten pga all humlen. (UÅ)
Bruksområde: Fete kjøttretter.
Vurdering: Du må elske humle, for her er det mye av den! (UÅ)
Laget av: Vann, byggmalt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tørrhumlet i lagringstank.
Bestill her:
(85p)
Diabolici
Anthony Martin
Belgia
95658 Vectura - kr 95,40 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Strag
Farge og duft: Gyllenoransje. Søtlig duft, noe mokka, mye malt.
Smak: Friskt anslag, fint skum, gode toner, en del sødme, blir litt for søtt, noe bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Krydret eller salt mat.
Vurdering: En litt søtladen men ganske så smakrik ølstil. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, mais, humle, gjær
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Spontangjæret, annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:
÷ (83p)
Oud Beersel Oude Geuze
Oud Beersel Brewery
Belgia
95954 Vectura - kr 59,00 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 6
Strag
Farge og duft: Uklar gyllen. Klassisk gueuzeduft med syrlige toner, hvete, blomster.
Smak: Syrlig start, veldig syrlig i retning av eddik, frisk finish, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Fet mat.
Vurdering: En ganske lett men veldig frisk gueuze - for viderekomne. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. spontangjæring, modnet i kastanjefat før annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her