Ølnyhetene på polet januar 2012

Aase E. Jacobsen
12 Januar 2012 - 11:30

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. januar 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

+ (89p)
Green’s Bottle Refermented Blonde Ale
Charles Cooper
Belgia
95661 VSD - kr 46,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 2
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Uklar gyllen. Flott duft med tydelig innslag av hvete, blomster, urter, krydder.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, frisk og god stort flott skum, veldig lang ettersmak, ganske kompleks. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et komplekst og spennende øl. (UÅ)
Laget av: Byggmalt, vann, humle, gjær
Alkoholinnhold: 5,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, annengangsgjæring i flasken. Glutenfri.
Bestill her:
+ (88p)
World Top Against The Grain Export
Wold Top Brewery
England
95309 VSD - kr 56,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
SR Wine Imports
Farge og duft: Lys gyllen. Fin maltdominert lagerduft, noe frukt og blomster samt touch av lær.
Smak: Fruktig start, følger duften, parfymert stil, godt skum, fin syre, lett bitterhet, god munnfølelse, frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et flott lagerøl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, mais, humle, gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, flaskemodnet i 9 måneder før salg. (Glutenfri - mindre enn 20ppm).
Bestill her:
+ (88p)
Page 24 Triple
Brasserie St. Germain
Frankrike
95659 Inter Logistikk - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vitaca Norge
Farge og duft: Gyllenrød. Fin malt- og humelduft, noe brød.
Smak: Fyldig skum i starten, dempet syre, veldig mye smak fra malt, balansert sødme, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Lam, okse.
Vurdering: Et godt øl. (UÅ)
Laget av: Flandersk humle, nordfransk byggmalt hvorav 2/3 Brewers Gold og 1/3 Strisselspalt, hvete, urter, gjær og vann
Alkoholinnhold: 7,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell overgjæret produksjonsprosess, den tredje og siste gjæringen foregikk i flasken, upastaurisert, modnet i 8 uker før salg.
Bestill her:
+ (88p)
Oude Geuze Boon
Brouwerij Boon
Belgia
92922 Vectura - kr 51,80 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vectura
Farge og duft: Gyllenrød. God duft med litt malt og oksiderte epler.
Smak: Syrlig start, god fylde, god konsentrasjon, massivt skum, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Fet mat.
Vurdering: En veldig harmonisk og balansert gueuze - kommersiell vil sikkert noen si - men det skal jo smake godt også. (UÅ)
Laget av: Malt, hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. spontangjæring.
Bestill her:
+ (87p)
Schneider Weisse Tap 5 Meine Hopfenweisse
Weisses Bräuhaus G. Schneider & Sohn
Tyskland
94136 Vectura - kr 52,80 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Farge og duft: Gyllen. Fint hvetepreg, en del brød, lær, røyk.
Smak: Stor fedme i skummet, kremaktig, masse smak, middels syre, men frisk nok, følger duften, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl.
Vurdering: Et godt hveteøl. (UÅ)
Laget av: Vann, hvete, bygg, humle, gjær
Alkoholinnhold: 8,2% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret i åpne tanker, annengansgjæring i flasken, tappet upastaurisert og ufiltrert.
Bestill her:
+ (87p)
Haandbryggeriet Fyr & Flamme IPA
Haandbryggeriet
Norge
95612 Vinhuset Engros - kr 63,20 (50cl)
Basisutvalg, kategori 6
Haandbryggeriet
Farge og duft: Gyllenrød.Spennende duft med søte epler, lær, brød.
Smak: Stor kremaktig skum, god syre og stor bitterhet, tørker ganske mye utover, litt grønn mot slutten pga all humlen. (UÅ)
Bruksområde: Fete kjøttretter.
Vurdering: Du må elske humle, for her er det mye av den! (UÅ)
Laget av: Vann, byggmalt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tørrhumlet i lagringstank.
Bestill her:
(85p)
Diabolici
Anthony Martin
Belgia
95658 Vectura - kr 95,40 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Strag
Farge og duft: Gyllenoransje. Søtlig duft, noe mokka, mye malt.
Smak: Friskt anslag, fint skum, gode toner, en del sødme, blir litt for søtt, noe bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Krydret eller salt mat.
Vurdering: En litt søtladen men ganske så smakrik ølstil. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, mais, humle, gjær
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Spontangjæret, annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:
÷ (83p)
Oud Beersel Oude Geuze
Oud Beersel Brewery
Belgia
95954 Vectura - kr 59,00 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 6
Strag
Farge og duft: Uklar gyllen. Klassisk gueuzeduft med syrlige toner, hvete, blomster.
Smak: Syrlig start, veldig syrlig i retning av eddik, frisk finish, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Fet mat.
Vurdering: En ganske lett men veldig frisk gueuze - for viderekomne. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Overgjæret, tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. spontangjæring, modnet i kastanjefat før annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her