Nyskapende glass med Bombay Sapphire

Årets vinnere av den prestisjetunge konkurransen Bombay Sapphire Designer Glass Competition® 2006 ble designerne Tomek Rygalik og Jorre van Ast.

Designerene som er basert i England, men som opprinnelig kommer fra Polen og Nederland, imponerte juryen med sitt nyskapende glass "Inverted", og kunne med glede motta prisen på 15 000 US$ på verdens største designfestival, Salone de Mobile, i Milano 6 april.

Vinnerglasset inneholder de tre typiske elementene i glassets design - klokken, stetten og foten - men leker med formen ved å plassere stetten over klokken. Ved å holde i den lekre stetten, har designerne kreert en ny og elegant måte å drikke martini cocktails.

Andreprisen på 5000 dollar ble tildelt Charlotte Ryberg fra Sverige for glasset "Tingle Mingle". Glasset er utformet nærmest som et smykke, og inspirasjonen er hentet fra et "mingle cocktailselskap".  Tredjeprisen på 2500 dollar gikk til den prisbelønnete Hong Kong-designeren Or Wai Kit. Hans glass, "Dragon Claw", er utformet for å holde en oliven i sentrum av klokken, liksom en drage griper en perle.

Knut Karlsen fra Oslo var representert blant de 26 finalistene med sin kreasjon "Nymphaea", men nådde dessverre ikke opp blant de beste.

Kilde: Bacardi-Martini Norge AS

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen