Nytt norsk kokketalent kåret

Nytt norsk kokketalent kåret

24 år gamle Christian Andre Pettersen fra Spiseriet Konserthuset, Stavanger gikk til topps i kokkekonkurransen Linie Award.

Det var kombinasjonen av grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavit, laks, kumle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrotemulsjon med aromater som sikret Christian André Pettersen seieren. Det gjorde han foran deltakere fra Sverige, Danmark og Finland.

 

- Han vant fordi han hadde et fokusert produkt, som bar tydelig preg av at den var innøvd og utprøvd og dermed en feilfri prestasjon. Retten var fint balansert og den beste matchen til Linie-akevitten, sier juryleder Even Ramsvik.

Liker det enkle og rene

Og det til tross for at Christian ikke hadde trent lenge før konkurransestart.

- Jeg har laget retten en gang før. Det var viktig å tilpasse retten til akevitten, som trenger fete råvarer, krydder og syre. Min stil er å holde det enkelt og rent, keep it simple, forklarer den glade kokken som vi nok kommer til å høre mer fra i tiden framover.

Neste mål er nemlig å vinne Bocuse d’or i 2019. Det har han drømt om siden han var ni år gammel, inspirert av faren som også er kokk.

Sukkererter i drinken

Linie Award er en talentkonkurranse som også involverer bartenderfaget.

- Hensikten med konkurransen er å øke interessen for nordisk mat- og drikkekultur. I tillegg gir konkurransen unge kokker og bartender med ambisjoner, en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring, sier Halvor Digernes, juryleder for bartenderdelen av Linie Award.

Her trakk imidlertid svenskenes Oskar Karl Josef Johannsson fra Corner Club, Stockholm, det lengste strået med drinken Kummimjanne. Her har han brukt både sukkererter og grønt eple i kombinasjon med Linie-akevitten.

 

Halvor Digernes, juryleder for drinkkonkurransen, berømmer kvaliteten på de nordiske drinkfinalistene. Han mener alle fire kan klare seg godt i en krevende bransje.

- Det er en tøff bransje som krever både kreativitet og struktur, men så må man være litt gæren også, sier Halvor.

Jenter, bli inspirert

Han trekker fram den eneste kvinnelige finalisten, norske Anne Maurseth fra No. 19, Oslo.

- Anne har vært en tydelig karakter i det norske barmiljøet de fire siste årene ved å være et imponerende ungt talent. Hun har det som skal til: pågangsvilje, kreativitet og talent.

Digernes håper flere unge kvinnelige talenter melder seg på i årene som kommer da det ikke er mangel på talent.

- Vi har mange talentfulle kvinnelige bartendere i Norge, men de er ikke like ivrige til å konkurrere som gutta. Gutter har kanskje tradisjonelt hatt mer behov for å markere seg, men nå håper vi Anne kan inspirere flere jenter til å konkurrere.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen