Også Øksfjord uten hotell?

Mens deler av hotellbransjen opplever gyldne tider er det andre som sliter. Også Øksfjord kan bli uten hotell.
Redaksjonen
08 August 2007 - 16:00

I går nevnte vi Brygga Hotell i Lødingen som stenger dørene. Dermed er det stor fare for at Lødingen blir uten hotell.
 
Nå ser det stygt ut også for Øksfjord hotell i Finnmark. Hotellet har vært til salgs de to siste årene. Problemet er at det ikke har kommet inn et eneste bud. Derfor stenger Torunn og Gunnar Olafson dørene 1. oktober. De er utslitt og klarer ikke mer.
 
To millioner
Den tekniske verdien, altså hva det vil koste å bygge et tilsvarende bygg i dag, er beregnet til vel 6,7 millioner kroner. Men i følge en eiendomsmegler i Hammerfest er markedsverdien på to millioner kroner.
 
Gunnar Olafson ønsker 2,5 millioner for det han betrakter som sitt livsverk, inklusive inventar og utstyr, skriver Finnmark Dagblad.
 
Hotellet ble bygd på 70-tallet, etter at en statlig kommisjon hadde reist rundt og vurdert hvor det var aktuelt å bygge såkalte samfunnshotell. Det var snakk om overnattings- og spisesteder som var nødvendige for samfunn som Øksfjord og andre steder, blant annet på finnmarkskysten.
 
Konkursbo
Gunnar Olafson overtok et konkursbo i mars 1983. Det vil si at han ville kunne ha feiret 25-årsjubileum til våren, hvis ikke helsa hadde sagt stopp.
 
- Lysten til å drive er fortsatt der, men vi må begge velge å ta vare på det vi har igjen av helse, sier hotellparet.
 
Vil drive
Therese Wilhelmsen fra Øksfjord har lyst til å overta. Hun har jobbet en god del på hotellet og mener det skal være mulig å tjene penger der. Helsa til eierne har begrenset driften den siste tiden. Blant annet står en nyinnredet pub stengt det meste av tiden.
 
Men for å kunne kjøpe, trenger hun penger hun ikke har. Det er ikke mulig å låne hele kjøpesummen på 2,5 millioner. Et slikt lån tror hun heller ikke det hadde vært mulig å betjene. Derfor tok hun kontakt med kommunen for å be om hjelp.

Skuffet
- Der fikk jeg beskjed om at jeg kom til å gå konkurs ganske raskt hvis jeg skulle overta hotellet alene. Andre gang hadde jeg med en kompis som kunne tenke seg å bli med. Vi ville forhøre oss om hvordan vi skulle gå fram for å søke om støtte fra kommunen og eventuelt Innovasjon Norge. Vi fikk vite at vi hadde gjort alt for lite og at vi måtte ha mer klart før vi kom igjen. Men vi var jo der for å få råd om hva vi måtte gjøre, sier Wilhelmsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her