Økologisk fokus på Interfood

Tirsdag 4. september er det åpning av mat- og drikkebransjens store messe Interfood i Gøteborg. Fokus blir økologisk mat.
Redaksjonen
31 August 2007 - 15:00

Interessen for messen er stor. Hele 330 utstillere er med på messen, det er 70 flere enn ved forrige messe.
 
Stor satsing
- I år har vi valgt et økologisk tema og messen blir en av de største satsingene i Sverige noensinne for å løfte utviklingen innen økologiske matvarer, sier Peter Berggren, som er messeansvarlig for Interfood.
 
Tolv seminarer
Tunge bransjeorganer og navn som påvirker den økologiske utviklingen er tilstede på messen. Enten som foredragsholdere, utstillere eller besøkende. Det kommer til å være tolv forskjellige seminarer som tar for seg økologisk mat.
 
Økologisk by
En økologisk "by" med 75 utstillere blir bygget midt inne i messehallen. Her gir små og mellomstore økologiske produsenter og aktører et fremtidsbilde av økologisk produksjon og byr på en økologisk reise inn i fremtiden.
 
I øko-byen skal Carina Brydling og Peter Jälksäter fra det svenske kokkelandslaget lage mat med økologiske matvarer.  
 
Årets sommelier
Wine & Spirits Expo er messens unike møteplass for drikkevarebransjen. Her samles importører og leverandører for å treffe kunder og besøkende. Her kommer også årets sommelier til å bli kåret.
 
Tre kandidater
Det står mellom tre kandidater: Josephine Gutentoft på Barrique i Gøteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö og Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime. Prisen deles ut 6. september.
 
Tretti av Sveriges ledende matjournalister deler hvert år ut prisen Journalisternas Kock. Fire kokker er igjen og utdelingen av prisen skjer på Interfoods første dag, altså 4. september. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her