Økologisk fokus på Interfood

Tirsdag 4. september er det åpning av mat- og drikkebransjens store messe Interfood i Gøteborg. Fokus blir økologisk mat.
Redaksjonen
31 August 2007 - 16:00

Interessen for messen er stor. Hele 330 utstillere er med på messen, det er 70 flere enn ved forrige messe.
 
Stor satsing
- I år har vi valgt et økologisk tema og messen blir en av de største satsingene i Sverige noensinne for å løfte utviklingen innen økologiske matvarer, sier Peter Berggren, som er messeansvarlig for Interfood.
 
Tolv seminarer
Tunge bransjeorganer og navn som påvirker den økologiske utviklingen er tilstede på messen. Enten som foredragsholdere, utstillere eller besøkende. Det kommer til å være tolv forskjellige seminarer som tar for seg økologisk mat.
 
Økologisk by
En økologisk "by" med 75 utstillere blir bygget midt inne i messehallen. Her gir små og mellomstore økologiske produsenter og aktører et fremtidsbilde av økologisk produksjon og byr på en økologisk reise inn i fremtiden.
 
I øko-byen skal Carina Brydling og Peter Jälksäter fra det svenske kokkelandslaget lage mat med økologiske matvarer.  
 
Årets sommelier
Wine & Spirits Expo er messens unike møteplass for drikkevarebransjen. Her samles importører og leverandører for å treffe kunder og besøkende. Her kommer også årets sommelier til å bli kåret.
 
Tre kandidater
Det står mellom tre kandidater: Josephine Gutentoft på Barrique i Gøteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö og Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime. Prisen deles ut 6. september.
 
Tretti av Sveriges ledende matjournalister deler hvert år ut prisen Journalisternas Kock. Fire kokker er igjen og utdelingen av prisen skjer på Interfoods første dag, altså 4. september. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her