Økologisk fokus på Interfood

Tirsdag 4. september er det åpning av mat- og drikkebransjens store messe Interfood i Gøteborg. Fokus blir økologisk mat.

Interessen for messen er stor. Hele 330 utstillere er med på messen, det er 70 flere enn ved forrige messe.
 
Stor satsing
- I år har vi valgt et økologisk tema og messen blir en av de største satsingene i Sverige noensinne for å løfte utviklingen innen økologiske matvarer, sier Peter Berggren, som er messeansvarlig for Interfood.
 
Tolv seminarer
Tunge bransjeorganer og navn som påvirker den økologiske utviklingen er tilstede på messen. Enten som foredragsholdere, utstillere eller besøkende. Det kommer til å være tolv forskjellige seminarer som tar for seg økologisk mat.
 
Økologisk by
En økologisk "by" med 75 utstillere blir bygget midt inne i messehallen. Her gir små og mellomstore økologiske produsenter og aktører et fremtidsbilde av økologisk produksjon og byr på en økologisk reise inn i fremtiden.
 
I øko-byen skal Carina Brydling og Peter Jälksäter fra det svenske kokkelandslaget lage mat med økologiske matvarer.  
 
Årets sommelier
Wine & Spirits Expo er messens unike møteplass for drikkevarebransjen. Her samles importører og leverandører for å treffe kunder og besøkende. Her kommer også årets sommelier til å bli kåret.
 
Tre kandidater
Det står mellom tre kandidater: Josephine Gutentoft på Barrique i Gøteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö og Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime. Prisen deles ut 6. september.
 
Tretti av Sveriges ledende matjournalister deler hvert år ut prisen Journalisternas Kock. Fire kokker er igjen og utdelingen av prisen skjer på Interfoods første dag, altså 4. september. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen