Økologisk i sentrum

Økologisk i sentrum

ØKOSLO blir den største satsingen på økologisk mat og landbruk noensinne i Oslo.
09 Oktober 2013 - 23:17

14. - 20. oktober ØKOSLO i hovedstaden. I en hel uke vil ØKOSLO arrangere matlagingskurs, smaksverksted, debatter, bygdefest på Bygdøy, matmarked, seminarer, bake- og ystekurs, gårdsbesøk og workshop om urbant landbruk.

- Kunnskap, kjennskap og engasjement er viktig for å få økt forbruk av økologisk mat. Det er veldig positivt at det gjennom en hel uke i Oslo blir aktiviteter som fremmer økologisk mat og landbruk, sier Turid Vollmo i Statens landbruksforvaltning.

ØKOSLO innledes mandag 14.oktober kl. 08.00 med en heløkologisk frokost på Kulturhuset ved Youngstorget. Deretter går det slag i slag med tilbud utover uka. Det blir lærerrike og spennende aktiviteter for både forbrukere og fagfolk, loves det i en pressemelding.

Noen arrangementer har hatt stor pågang allerede og er helt fullbooket, som ”Tidlig matglede” på Geitmyra matkultursenter. Dette er kurs i å lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat.

Tirsdag blir det debatt på Litteraturhuset; ”Verden blir det du spiser”. På Mathallen fredag inviteres mat- og vininteresserte til ”Rene smaker og edle dråper”– en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av biodynamisk vin. Lørdag kommer Bondens økologiske marked til Grünerløkka og søndag blir det familiedag på Geitmyra.

- Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone. Gjennom å samle de mest engasjerte og toneangivende aktører for økologisk og biodynamisk mat og landbruk, vil vi vise Oslo hva økologi innebærer gjennom inspirasjon, kunnskapsformidling og ikke minst debatt, sier prosjektkoordinator for ØKOSLO Idun Leinaas, fra Biologisk-dynamisk Forening.

Uka gjennomføres med støtte fra Statens landbruksforvaltning og Fylkesmannen i Oslo og Akershus og er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner. Miljø- og landbruksorganisasjoner, kokker og restauranter, statlige og private aktører vil samles om et felles mål; å styrke kunnskapsnivået knyttet til regionale råvarer og produkter, og ikke minst økologisk og biodynamisk mat og landbruk.

Samarbeidspartnerne er: Norges Bondelag, Oikos – Økologisk Norge, Slow Food, Debio, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Bondens marked, Norsk Folkemuseum - Bygdø Kongsgård, ØQ, Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo Kooperativ, Food Studio og Biologisk-dynamisk Forening.

LES OGSÅ: Mathallen feirer med kakefest

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her