Økologisk i sentrum

Økologisk i sentrum

ØKOSLO blir den største satsingen på økologisk mat og landbruk noensinne i Oslo.
09 Oktober 2013 - 22:17

14. - 20. oktober ØKOSLO i hovedstaden. I en hel uke vil ØKOSLO arrangere matlagingskurs, smaksverksted, debatter, bygdefest på Bygdøy, matmarked, seminarer, bake- og ystekurs, gårdsbesøk og workshop om urbant landbruk.

- Kunnskap, kjennskap og engasjement er viktig for å få økt forbruk av økologisk mat. Det er veldig positivt at det gjennom en hel uke i Oslo blir aktiviteter som fremmer økologisk mat og landbruk, sier Turid Vollmo i Statens landbruksforvaltning.

ØKOSLO innledes mandag 14.oktober kl. 08.00 med en heløkologisk frokost på Kulturhuset ved Youngstorget. Deretter går det slag i slag med tilbud utover uka. Det blir lærerrike og spennende aktiviteter for både forbrukere og fagfolk, loves det i en pressemelding.

Noen arrangementer har hatt stor pågang allerede og er helt fullbooket, som ”Tidlig matglede” på Geitmyra matkultursenter. Dette er kurs i å lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat.

Tirsdag blir det debatt på Litteraturhuset; ”Verden blir det du spiser”. På Mathallen fredag inviteres mat- og vininteresserte til ”Rene smaker og edle dråper”– en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av biodynamisk vin. Lørdag kommer Bondens økologiske marked til Grünerløkka og søndag blir det familiedag på Geitmyra.

- Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone. Gjennom å samle de mest engasjerte og toneangivende aktører for økologisk og biodynamisk mat og landbruk, vil vi vise Oslo hva økologi innebærer gjennom inspirasjon, kunnskapsformidling og ikke minst debatt, sier prosjektkoordinator for ØKOSLO Idun Leinaas, fra Biologisk-dynamisk Forening.

Uka gjennomføres med støtte fra Statens landbruksforvaltning og Fylkesmannen i Oslo og Akershus og er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner. Miljø- og landbruksorganisasjoner, kokker og restauranter, statlige og private aktører vil samles om et felles mål; å styrke kunnskapsnivået knyttet til regionale råvarer og produkter, og ikke minst økologisk og biodynamisk mat og landbruk.

Samarbeidspartnerne er: Norges Bondelag, Oikos – Økologisk Norge, Slow Food, Debio, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Bondens marked, Norsk Folkemuseum - Bygdø Kongsgård, ØQ, Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo Kooperativ, Food Studio og Biologisk-dynamisk Forening.

LES OGSÅ: Mathallen feirer med kakefest

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her