Økologisk i sentrum

Økologisk i sentrum

ØKOSLO blir den største satsingen på økologisk mat og landbruk noensinne i Oslo.
09 Oktober 2013 - 22:17

14. - 20. oktober ØKOSLO i hovedstaden. I en hel uke vil ØKOSLO arrangere matlagingskurs, smaksverksted, debatter, bygdefest på Bygdøy, matmarked, seminarer, bake- og ystekurs, gårdsbesøk og workshop om urbant landbruk.

- Kunnskap, kjennskap og engasjement er viktig for å få økt forbruk av økologisk mat. Det er veldig positivt at det gjennom en hel uke i Oslo blir aktiviteter som fremmer økologisk mat og landbruk, sier Turid Vollmo i Statens landbruksforvaltning.

ØKOSLO innledes mandag 14.oktober kl. 08.00 med en heløkologisk frokost på Kulturhuset ved Youngstorget. Deretter går det slag i slag med tilbud utover uka. Det blir lærerrike og spennende aktiviteter for både forbrukere og fagfolk, loves det i en pressemelding.

Noen arrangementer har hatt stor pågang allerede og er helt fullbooket, som ”Tidlig matglede” på Geitmyra matkultursenter. Dette er kurs i å lage smakfull, økologisk og næringsrik barnemat.

Tirsdag blir det debatt på Litteraturhuset; ”Verden blir det du spiser”. På Mathallen fredag inviteres mat- og vininteresserte til ”Rene smaker og edle dråper”– en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av biodynamisk vin. Lørdag kommer Bondens økologiske marked til Grünerløkka og søndag blir det familiedag på Geitmyra.

- Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone. Gjennom å samle de mest engasjerte og toneangivende aktører for økologisk og biodynamisk mat og landbruk, vil vi vise Oslo hva økologi innebærer gjennom inspirasjon, kunnskapsformidling og ikke minst debatt, sier prosjektkoordinator for ØKOSLO Idun Leinaas, fra Biologisk-dynamisk Forening.

Uka gjennomføres med støtte fra Statens landbruksforvaltning og Fylkesmannen i Oslo og Akershus og er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner. Miljø- og landbruksorganisasjoner, kokker og restauranter, statlige og private aktører vil samles om et felles mål; å styrke kunnskapsnivået knyttet til regionale råvarer og produkter, og ikke minst økologisk og biodynamisk mat og landbruk.

Samarbeidspartnerne er: Norges Bondelag, Oikos – Økologisk Norge, Slow Food, Debio, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Bondens marked, Norsk Folkemuseum - Bygdø Kongsgård, ØQ, Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo Kooperativ, Food Studio og Biologisk-dynamisk Forening.

LES OGSÅ: Mathallen feirer med kakefest

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her