Økt innsats mot svart arbeid

Statsråd Bjarne Håkon Hanssen signaliserer økt innsats mot svart arbeid og useriøsitet i hotell- og restaurantbransjen.
Redaksjonen
14 Mai 2008 - 12:00

Det kom frem da han åpnet Erfaringskonferansen om sosial dumping i forrige uke.
 
Statsråden inviterte til innspill til ny handlingsplan mot svart arbeid og sosial dumping da han åpnet erfaringskonferansen, skriver frifagbevegelse.no.
 
Langt fra mål
- Selv om handlingsplanen fra 2006 praktisk talt er oppfylt, og vi ser at den er begynt å virke, er vi dessverre ikke i mål i kampen mot sosial dumping, sa Arbeids- og inkluderingsministeren.
 
Erfaringskonferansen fant sted fire år etter EØS-utvidelsen og to år etter at statsminister Stoltenberg presenterte handlingsplanen 1. mai. Nå står en ny for tur og statsråden nevnte hotell- og restaurantbransjen som bransjer som skal følges opp. 
 
Umulig å måle
- Selv om det er umulig å måle effekten av den forrige handlingsplanen, har den hatt så mange virkninger at vi kan fastslå at det virkelig er mulig å jobbe for det seriøse arbeidslivet og mot sosial dumping. Skrekkeksempler i medier om lønns- og arbeidsvilkår for utenlandske arbeidere viser at kampen mot useriøsiteten har fått økt oppmerksomhet, sier Hanssen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her