Øl- og vinkrasj i Bergen

Øl- og vinkrasj i Bergen

Her er helgens dilemma for drikkeglade i vest: Øl eller vin?

– Ideelt sett skulle arrangementene hatt hver sin helg. Ettersom vi arrangerer i tilknytning til Bergen Matfestival, har vi derimot ikke mulighet til å flytte datoen, sier Stian Krog til Byavisen.

Han startet arbeidet med Bergens aller første ølfestival i vinter, og oppdaget i sommer at helgen 7.-8. september allerede var valgt av Bergen vinfest.

– Vi var ikke klar over at ølfestivalen skulle være samme helg. Og for de som ønsker å delta på begge arrangement er det uheldig, siden de gjerne må velge. Men dette blir i alle fall en spennende helg i Bergen med fokus på god drikke og mat, sier vinsjef ved Altona vinbar, Fredrik Marius Wold til avisa.

Begge arrangementene arrangeres i forbindelse med Bergen matfestival.

I tillegg til å ha foredrag med fem ganger norgesmester i ølbrygging Gahr Smith-Gahrsen og smaksprøver, blir det holdt konkurranse om beste design for hjemmebrygg og Årets ølkokk når ølfestivalen går av stabelen ved Bryggen Tracteursted.

Bergen vinfest fokuserer på kombinasjon av mat og vin. I tilegg til vintog mellom flere av byens restauranter og vinbarer, blir det foredrag og vinmesse med flere importører og produsenter til stede.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen