Øl på stedet hvil

Dagligvarehandelen overtar større og større andeler av ølsalget her i landet, viser ferske tall.
Redaksjonen
01 August 2008 - 12:53

Ølsalget i markedet viser nullvekst. Mens dagligvarehandelen bidrar med vekst, har utelivsbransjen omsatt vesentlig mindre enn i 2007. Samtidig selger Corona Extra som aldri før, med mangedobling av salget de siste årene.
 
Gjennom de siste fire årene har salget firedoblet seg. Fra å være et nisjeøl, har Corona Extra blitt en bestselger i markedet.
 
Nedgang
Mens dagligvarehandelen på sin side bidrar med en isolert vekst i ølsalget på 3,1 prosent, opplever utelivsbransjen nedgang.
 
Så langt i år har ølsalget gjennom utelivskanalen vært sju prosent lavere enn på tilsvarende tid i 2007.
 
Corona Extra er i dag det største Premium flaskeøl i det norske markedet, skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.
 
- Corona Extra har en sterk merkevareidentitet og en unik flaske som skiller seg ut fra konkurrentene, sier produktsjef Simen Eivindson Haugberg hos Haugen-Gruppen AS.
 
Forventer vekst
Haugen-Gruppen AS forventer et salg på over 6 millioner flasker i 2008. Dette er et meget høyt volum, sammenlignet med andre flaskeøl i Premium-kategorien. Corona Extra hadde over 50 prosent salgsvekst i 2007, og ligger an til nye 50-60prosent i 2008.
 
- Det har vært en lang vei å gå, og prosessen har vært omfattende, sier Eivindson Haugberg.
 
- Haugen-Gruppen har jobbet med distribusjon av Corona Extra både i utelivskanalen, og dagligvare i en årrekke. Vi har fokusert på viktigheten av å tilby kundene det originale ølet. Corona Extra gir aldri lisenser for brygging andre steder, sier han.
 
En flaske Corona Extra er brygget og tappet på ett av Grupo Modelos bryggerier i Mexico.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her