Oppfordrer til felles utelivsfront

Tidligere bartender Rune Hagland vil samle utelivsbransjen for å slå hardere inn mot politikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 17:41

- Ringvirkningene rundt gode rammevilkår for skjenkebransjen er større enn hva mange - inklusive byens politikere - aner, sier Rune Hagland i Haugesund Handelsstandsforening til Haugesunds Avis.

Hagland har 17 år bak seg i byens uteliv og har nå tatt initiativ for å få på plass en felles utelivsorganisasjon.

- Restauranter, hoteller og alle med skjenkebevilling i Haugesund. Vi vil danne en felles front som skal være et forum for diskusjon, og som skal være seriøst. Vi ønsker at skjenkesteder og bransjen skal bli tatt med på råd i kommunens skjenkesaker, sier Hagland.

- Har ikke bransjen blitt tatt med på råd før?

- Det har ikke eksistert. Under forrige skjenkerunde kom det et halvhjertet forsøk fra tre ulike grupperinger, og det endte ikke i noe som helst. Derfor er det viktig at vi står sammen, sier Rune Hagland.

Mer klær
Bakteppet for Handelsstandens ønske om en felles stemme er at servering er vanlig handel.

- Utelivet må ses som en ressurs for Haugesund som by. Andre bransjer er samtidig avhengig av et bra serveringstilbud. Klesbransjen merker for eksempel konjunkturene i utebransjen; når utebransjen går bra, selger butikkene mer klær i helgene, mener Rune Hagland.

- Ja, alt henger sammen, sier innehaver Knut Einar Wassbrekke ved Lie Trend. Han kan ikke peke på noen direkte link mellom økt ølsalg og antall solgte jeans, men han mener det henger naturlig sammen.

- Vi merker når store ting skjer, når mange skal ut på byen eller gjør seg klare for fest, at folk kjøper seg nye klær. Den typiske fredagshandelen er viktig, sier Wassbrekke.

Strenge
Våren 2008 besluttet Haugesund kommune å stramme inn på skjenketidene i helgene.

- Det er vel feil å si at det er gode økonomiske tider i øyeblikket, sier Rune Hagland.

Inventum er Haugesunds største utelivsaktør og er positiv til en felles bransjerøst.

- Dette har blitt etterlyst lenge av både politikere og kommune. Forhåpentligvis vil bransjen stå sterkere framover, sier Bjørn Gerry Viksund.

Sveinung Stensland er gruppeleder i Høyres og tar imot bransjenyheten med glede.

- Det har vært mange forskjellige agendaer før. Fint at de tenker gjennom sakene og kommer til oss med en felles stemme.

- Hører dere på bransjen?

- Klart vi lytter til dem. Men vi hører også med andre. Når kommunen regulerer skjenkebestemmelsene er det ingen næringspolitisk sak, sier Stensland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her