Oppfordrer til felles utelivsfront

Tidligere bartender Rune Hagland vil samle utelivsbransjen for å slå hardere inn mot politikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 18:41

- Ringvirkningene rundt gode rammevilkår for skjenkebransjen er større enn hva mange - inklusive byens politikere - aner, sier Rune Hagland i Haugesund Handelsstandsforening til Haugesunds Avis.

Hagland har 17 år bak seg i byens uteliv og har nå tatt initiativ for å få på plass en felles utelivsorganisasjon.

- Restauranter, hoteller og alle med skjenkebevilling i Haugesund. Vi vil danne en felles front som skal være et forum for diskusjon, og som skal være seriøst. Vi ønsker at skjenkesteder og bransjen skal bli tatt med på råd i kommunens skjenkesaker, sier Hagland.

- Har ikke bransjen blitt tatt med på råd før?

- Det har ikke eksistert. Under forrige skjenkerunde kom det et halvhjertet forsøk fra tre ulike grupperinger, og det endte ikke i noe som helst. Derfor er det viktig at vi står sammen, sier Rune Hagland.

Mer klær
Bakteppet for Handelsstandens ønske om en felles stemme er at servering er vanlig handel.

- Utelivet må ses som en ressurs for Haugesund som by. Andre bransjer er samtidig avhengig av et bra serveringstilbud. Klesbransjen merker for eksempel konjunkturene i utebransjen; når utebransjen går bra, selger butikkene mer klær i helgene, mener Rune Hagland.

- Ja, alt henger sammen, sier innehaver Knut Einar Wassbrekke ved Lie Trend. Han kan ikke peke på noen direkte link mellom økt ølsalg og antall solgte jeans, men han mener det henger naturlig sammen.

- Vi merker når store ting skjer, når mange skal ut på byen eller gjør seg klare for fest, at folk kjøper seg nye klær. Den typiske fredagshandelen er viktig, sier Wassbrekke.

Strenge
Våren 2008 besluttet Haugesund kommune å stramme inn på skjenketidene i helgene.

- Det er vel feil å si at det er gode økonomiske tider i øyeblikket, sier Rune Hagland.

Inventum er Haugesunds største utelivsaktør og er positiv til en felles bransjerøst.

- Dette har blitt etterlyst lenge av både politikere og kommune. Forhåpentligvis vil bransjen stå sterkere framover, sier Bjørn Gerry Viksund.

Sveinung Stensland er gruppeleder i Høyres og tar imot bransjenyheten med glede.

- Det har vært mange forskjellige agendaer før. Fint at de tenker gjennom sakene og kommer til oss med en felles stemme.

- Hører dere på bransjen?

- Klart vi lytter til dem. Men vi hører også med andre. Når kommunen regulerer skjenkebestemmelsene er det ingen næringspolitisk sak, sier Stensland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her